BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KCK'nın silah bırakmak için tek 'Abdullah Öcalan' şartı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat Abdullah Öcalan'ın bizzat kongreye katılması durumunda ancak silahların bırakılmasının bir karara bağlanacağını söyledi.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat çözüm sürecine ve son olarak 28 Şubat'ta yapılan ve çok konuşulan 'silah bırakma için kongre düzenleme çağrısına' dair açıklamalar yaptı.

BAYIK VE HOZAT'IN SİLAH BIRAKMA ŞARTI

Hükümet ve HDP yetkililerinin 28 Şubat’ta Dolmabahçe’de yaptığı açıklamanın ardından gözler Kandil’e, KCK yöneticilerinin açıklamalarına çevrildi. Bayık, PKK kongresinin toplanıp karar alabilmesi için hükümetin atması gereken adımlar olduğunu, "PKK silah bırakacak açıklamalarının” seçim propagandası olarak gözlemlediklerini, silahların ancak Abdullah Öcalan’ın bizzat katılacağı bir kongrede karara bağlanabileceğini söyledi. 

"BU ADIMLARI ATMADAN..."

Hozat ve Bayık, hükümet ve HDP’nin Dolmabahçe açıklamasından sonra gazeteci Banu Güven’e yaptıkları ve Cumhuriyet'te yer alan açıklamalarında, “Bu adımları atmadan hareketimize, halka, Türkiye demokrasi güçlerine güven vermeden kongrenin toplanması, kongrenin onların belirttiği gibi kararlar alması düşünülemez” dedi.

bese-hozat-kck-es-genel-baskani.jpg

KCK Eşbaşkanı Bese Hozat da Öcalan’ın çağrısı için “talimat değil, niyet beyanı” dedi.

"SİLAH BIRAKACAKLAR ÇAĞRISI AYRI..."

“Niyet beyanı ayrı, silah bırakacaklar çağrısı apayrı bir şeydir” diyen Hozat, “Biri talimattır, kesin bir karardır, ifadedir, diğeri de sürecin önünün açmak için, müzakere sürecinin 10 başlık üzerinden geliştirilmesi üzerinden iyi niyet yaklaşımıdır. Yeniden bir şans tanımadır. Sürecin önünü açmadır. Birbirinden farklı yaklaşımlardır” ifadelerini kullandı.

KCK'NIN TALEPLERİ

KCK Eşbaşkanı Bayık, beklentilerini de sıraladı, ilk olarak da Meclis’te görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi veya değiştirilmesini istedi.

İŞTE HOZAT VE BAYIK'IN BANU GÜVEN'E YAPTIĞI O AÇIKLAMALAR- PLAYER'A TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ