BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Dolar alalım mı kur ne kadara çıkacak?

Dolar kuru fırlayıp gidince sade vatandaş da dolara yatırıma niyet etmeye başladı. Erdoğan'ın ekonomi danışmanı Cemil Ertem 'Dolar şu an en tehlikeli yatırım aracı' diyerek uyardı.

Abone ol

Dolar kuru alıp başını gidince sıradan vatandaş 'dolar alalım mı' diye sormaya başladı. Ekonomi uzmanları ise dolar almanın 'şu an çok tehlikeli' olduğunu söylüyorlar. 24 TV canlı yayına çıkan Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı İktisatçı Cemil Ertem, ' Dolar şu anda en tehlikeli para birimi. Dolar ile servet kazanmak isteyenlerin eli yanar.' diyerek uyardı.

İşte Cemil Ertem'in dolar almayı düşünenler için not edilmesi gereken açıklamaları;

DOLAR ALALIM MI?

-"Ben iktisatçı olarak şunu söylüyorum. Dolar şu anda en tehlikeli para birimidir. Yatırım saikiyle ele alınacak para değildir. Özellikle Türkiye piyasasında dolar ile spekülasyon yapmak, dolar ile para kazanmak bu arbitrajdan yaralanarak servet kazanmak isteyenlerin eli yanar. Bu seviyeler tehlikeli seviyelerdir. Hem Türkiye hem küresel anlamda bunu konuşuyorum.

DOLAR İLE SERVET EL YAKAR
-Dolar şu anda karşılığı olmayan bir para. ABD'nin bu şekilde yüksek dolarla devam etme imkanı yoktur. ABD'nin üçüz açığı var. Dış ticaret açığı, yatırım açığı ve bütçe açığı var. Bu açıkları ABD'nin bu dolar seviyesinden kapatmasının imkanı yoktur. ABD eskisi gibi silah gücüne dayanarak, oraya bura asker gönderip işgal ederek dolar arzını kontrol edemez. Onun için dolara oynayıp güvenenler orta ve uzun vadede çok yanılıyorlar ve elleri çok yanar.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

- Burada 2 noktaya bakmaz lazım Eoro - Dolar paritesi ve burada bir paradigma değişiyor. Euro doğduğu seviyeye doğru hareket ediyor. Dolar hızla yükseliyor. Dolar talebi yukarı doğru çıkmaya başladı burada özellikle gelişmekte olan bütün ülkelerin para birimleri değer kaybetmeye başladı.

İkinci vurgulamamız gereken nokta Türkiye'de ve dünyada gelişmek olan ülkelerde 1994 yılında Meksika'da başlayan borç krizi beklentisi de oldu tabi. Biz bunun olmayacağını söyleyelim. Özellikle gelişmekte olan ve içinde Türkiye'nin de içinde olduğu ülkelerin borçluluk, işsizlik, ekonomik verilerin sonucuna göre 1994 yılındaki gibi böyle bir krizin olmayacağını söyleyelim.

DOLAR KURU NE KADAR? SAAT 16.45'E DİKKAT! (TIKLAYIN)