BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  GÜNCEL

Kara harekatı içi tezkere Meclis'te

sınır ötesi operasyonlara imkan sağlayan tezkerenin süresinin uzatılması için hazırlanan tezkere TBMM'ye gönderildi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, sınır ötesi operasyonlara imkan sağlayan tezkerenin süresinin uzatılması için hazırlanan tezkere TBMM'ye gönderildi.  Arınç'ın sınır ötesi kara harekatı için tezkere isteğine anamuhalefet partisi CHP'den de destek geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer ihtiyaç varsa destek veririz" dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı açıklamada, hükümete sınır ötesi harekat yapabilme imkanı tanıyan tezkerenin Bakanlar Kurulu toplantısında imzalandığını bildirdi. Tezkerenin TBMM'ye gönderilmesinin ardından gözler muhalefete çevrildi.

CHP'DE DESTEK VERECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkiyi bir yıl daha uzatan tezkereye ilişkin olarak, ''Gerekçesine bakarız, eğer ihtiyaç varsa doğal olarak destek veririz'' dedi. Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda bir gazetecinin ''Sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM Başkanlığına verildi, destek olacak mısınız?'' sorusuna, ''Gerekçesine bakarız, eğer ihtiyaç varsa doğal olarak destek veririz'' yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, ''Artan terör olayları var, bir kara harekatına ihtiyaç duyulabileceği gerekçesiyle verilmiş olabilir'' sözleri üzerine, ''Zaten öyle bir ihtiyaç doğarsa, herhalde iktidar, parlamentoda bu konuda siyasi partilere bilgi verir'' dedi.