BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL

PKK saldırısının şifreleri kitapta gizli

Antalya'da plajda iki bomba patlatarak turistleri yaralayan PKK'lı Bodrum'u kana bulamaya vakit bulamadan yakalandı.

Abone ol

Eylem yeri ile saatinin kendisine, elindeki kitaptaki kelimelerin belirli harfleri üzerinden şifreli olarak bildirildiği öğrenildi.

Bodrum'da kanlı eylem için keşif yaparken yakalanan Antalya ve Kemer'deki patlamaların sorumlusu Ş.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüpheliye yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla ise 4 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bodrum'da 23 Eylül'de patlayıcı maddeyle yakalanan, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki 4 günlük sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Hakkari'nin Çukurca İlçesi nüfusuna kayıtlı 38 yaşındaki Ş.E.'nin tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi. 26 Ağustos'ta Konyaaltı Beach Park'ta, 28 Ağustos'ta Kemer Plajı'nda meydana gelen patlamaların faili olan 2 çocuk babası Ş.E.'ye yardım ve yataklık ettiği belirtilen 4 kişi de Antalya, Hakkari ve Muğla Emniyet Müdürlükleri'nin ortak çalışması ile eş zamanlı bir operasyonla yakalandı. Ş.E.'ye yardım ve yataklıktan gözaltına alınan 25 yaşındaki B.E. adlı kadın, 21 yaşındaki Ö.G., 39 yaşındaki O.D. ve 25 yaşındaki İ.D.'nin sorguları devam ediyor.

EYLEM YERİ VE SAATİ KİTAPTAN

Kandil'de bomba eğitimi aldıktan sonra Hakkari'den bomba malzemeleri ile ayrılan Ş.E.'nin Bodrum'da patlama eylemi gerçekleştirmeden önce 2 kilogramdan fazla A4 patlayıcı, cep telefonu düzeneği ve bomba kapsülleriyle beraber yakalandığını belirten Antalya Emniyet Müdürlüğü, bombacının şifreleme yöntemlerininin de deşifre edildiğini bildirdi. Çukurca'da kamyon şoförlüğü yaptığı öğrenilen şüphelinin Kemer'de gerçekleştirdiği eylemden bir gün sonra Van'a gittiği, buradan Çukurca'ya geçtiği, burada 20 gün kaldıktan sonra patlayıcıları alarak Bodrum'a geldiği belirtildi. Şüphelinin eylem talimatını terör örgütü PKK'nın Zap kampından aldığı, eylem yeri ile saatinin kendisine, elindeki kitaptaki kelimelerin belirli harfleri üzerinden şifreli olarak bildirildiği öğrenildi.

BODRUM'U KANA BULAYACAKTI

Ş.E.'nin yerli turist gibi davrandığı ifade edilen emniyet açıklamasında, Antalya'daki iki patlamadan sorumlu olduğunu itiraf ettiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce Hakkari'den bomba malzemeleriyle beraber çıkış yaptığından itibaren adım adım takip edilmiş ve en son Muğla Bodrum İlçesi'nde, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde keşif çalışması yaparken kıskıvrak yakalanarak birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep olacak bir patlama eylemi gerçekleştirmeden 2 kilogramdan fazla A4 patlayıcı, cep telefonu düzeneği ve bomba kapsülleriyle yakalanmıştır."

2 GÜNDE 2 BOMBA PATLATMIŞTI

Hakkari'den patlayıcı malzemeleri ile yola çıktıktan sonra Antalya'ya gelen bombacı Ş.E. 26 Ağustos günü Konyaaltı Beach Park'ta sahildeki kumların altına yerleştirdiği bombayı patlatmış, burada iki kadın ellerinden hafif yaralanmış, aynı bombacı 2 gün sonra 28 Ağustos günü ise Kemer'de plajda patlattığı bomba ile 7 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.