BIST 9.819
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.457,15
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı hangi yollar kapalı il il son durum

Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk Balıkesir, İzmir, Kırklareli, Çanakkale, Bursa ve Manisa olmak üzere çok sayıda ilde yolların kapanmasına neden oldu.

Abone ol

Meteoroloji'nin hava durumu uyarıları sonrası etkisini attıran kar yağışı ve soğuk hava karayolu ulaşımını engellemeye devam ediyor.

Türkiye genelinde bir çok yol kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. 30 Aralık'tan bu yana karla kapanan Balıkesir-İzmir yolu halen ulaşıma açılamadı. 

BALIKESİR-İZMİR

Yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık'ta kapanan Balıkesir-İzmir karayolunda halen ulaşım sağlanamıyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Balıkesir'de 30 Aralık'ta başlayıp iki gün aralıklarla süren kar yağışı, etkisini kaybetti. Yoğun yağış ve araçların kayması nedeniyle kapanan Balıkesir-İzmir karayolu ise halen kapalı bulunuyor.

Çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, yolda mahsur kalan kişileri Balıkesir'e getirdi. Bölgedeki araçların kaldırılması için başlatılan çalışmalara ise devam ediliyor.

Araçların tamamı güvenli trafik akışına elverecek ölçüde çekilinceye kadar karayolu ulaşıma açılmayacak. İzmir yönüne gidecek bazı sürücüler, Edremit-Ayvalık-Dikili güzergahını kullanırken bir bölümü de halen dinlenme tesisleri ve akaryakıt istasyonlarında yolun açılmasını bekliyor.

BALIKESİR-BURSA

Balıkesir-İzmir karayolunda olumsuz hava şartları nedeniyle mahsur kalanlar, Balıkesir'e yönlendirilirken, Balıkesir-Bursa karayolunda ise akşam saatlerinde başlayan tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor, zaman zaman duruyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, dün öğlen saatlerinde kapanan Balıkesir-İzmir karayolunda karla mücadele aralıksız sürerken, mahsur kalanların mağduriyetleri giderilmeye çalışılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolda mahsur kalanları Balıkesir'e yönlendiriyor. Yollara mıcır dökerek araçların hareketlerini kolaylaştırmak için çaba harcayan ekipler, Balıkesir'e gelenlere kumanya dağıtıyor, acil ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor.

Balıkesir-Bursa karayolunda ise akşam saatlerinde başlayan tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Yetkililer, Balıkesir'e geliş yönünde ulaşımın zaman zaman durduğunu, sürücülerin zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları gerektiğini bildirdi.

kar-yagisi-hangi-yollar-kapali-il-il-son-durum.20150101110516.jpg

EDREMİT-BALIKESİR 

Balıkesir-Edremit karayolunun açık olduğunu ve İzmir'e gidecekleri bu yola yönlendirdiklerini vurgulayan yetkililer, yoğunluğun arttığı bu yolda da ulaşımın güçlükle sağlandığını, zincirsiz araçların geçişine izin verilmediğini söyledi.

İl genelinde kapalı 300 civarındaki köy yolunu açma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirten yetkililer, elektrik ve su kesintileriyle ilgili de ekiplerin büyük çaba harcadığını kaydetti.

MANİSA-AKHİSAR

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araç trafiğine kapanan Akhisar-Balıkesir yolunu ulaşıma açma çalışmalarının sürdüğünü, Balıkesir tarafından yolun tek şeritten trafiğe açıldığını bildirdi.

Akhisar-Gelenbe arasında incelemelerde bulunan Vali Bektaş, yaptığı açıklamada, kara saplanan çok sayıdaki tır, kamyon ve otobüsün kurtarılmaya çalışıldığını, çok sayıda ekibin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Balıkesir tarafından da ekiplerin çalıştığını dile getiren Bektaş, öncelikle yoldaki araçların kurtarılması, ardından karayolunun temizlenmesi daha sonra ise yolun karşılıklı trafiğe açılmasının gerektiğini söyledi.

Otobüs ve küçük araçların kurtarıldığını, kayan tırların olduğunu, onlara da müdahale edildiğini belirten Bektaş, şöyle konuştu:

"Yol açma çalışmaları devam ediyor. Yolun açılması konusunda herhangi bir zaman veremiyoruz. Çünkü arabayı kurtarıyorsunuz 50 metre sonra bir daha batıyor, kayıyor. Arabalar hazırlıksız, üzerinde zincir yok, kış lastiği yok. Umarız kısa süre içinde sonuç alınır. Sağlık durumu kötü olan yok, hepsine müdahale edildi. Misafir edilmesi gerekenler yurtlarda, konaklarda, misafirhanelerde misafir ediliyor. Sorunun büyük kısmı halloldu. Kısa sürede yolu da açabilirsek hayat normale dönecek.

Karayolları bölge müdürümüz olay yerinde. Olayın ağır kısmı tamamlanmış ancak çalışmalar devam edecek. Balıkesir tarafından yol tek yönlü olarak açılmış, diğer şeridin de açılması lazım ki karşılıklı trafik mümkün olabilsin. Çünkü çok yoğun bir trafik var. İnşallah kısa süre içinde ulaşımı normale çevireceğiz."

BURSA-ANKARA YOLU AÇILDI

Bursa- Ankara karayolu İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kavşağında karla kaplı yolda sürücünün kontrolünden çıkan bir TIR'ın kayması sonucu kapanan Bursa'ya geliş yönünün ulaşıma açılması için çalışmalar sürerken, Ankara'ya gidiş yönü de yine TIR kayması sonucu ulaşıma kapandı.
Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı ve yeni kapanan Mezitler'deki Güneykestane rampasının yeniden ulaşıma açılması için Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü ekiplerince çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yolun kapanması nedeniyle her iyi yönde de uzun kuyruklar oluştu. İnegöl'den Ankara yönüne araç geçişlerine de izin verilmiyor.

YOL, 6 SAAT SONRA ULAŞIMA AÇILDI

Bursa-Ankara karayolu, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kavşağında saat 16.00 sıralarında kar nedeniyle kontrolden çıkan TIR'ın kayması sonucu çift yönlü olarak ulaşıma kapanmıştı. Karayolları ve belediye ekiplerinin 6 saatlik yoğun çalışması sonucu yol saat 22.00 sıralarında çift yönlü olarak ulaşım açıldı.


kar-yagisi-hangi-yollar-kapali-il-il-son-durum.20150101110657.jpg 

KIRKLARELİ

Kırklareli'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 73 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığı Kofçaz'da 12, Demirköy’ün Mahyatepe mevkisinde 40, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 9 santimetreye ulaştı.

Polis ve jandarma ekipleri Pınarhisar, Vize, Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde sürücülerin araçlarına zincir takmadan trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine, ulaşıma kapanan köy yolu sayısının 73'e yükseldiğini söyledi.

Ekiplerin köy yollarında çalışmaları sürdürdüklerini belirten Eser, merkez 14, Vize 24, Demirköy 15, Kofçaz 12, Pınarhisar'da 8 olmak üzere 73 köy yoluna ulaşımın sağlanamadığını kaydetti.

KIRKLARELİ İLÇELERE ULAŞIM YOK

Kırklareli'nin Demirköy, Pınarhisar, Vize ve Kofçaz ilçelerinde, kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

Alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle Demirköy, Pınarhisar ve Vize'ye ulaşımın sağlandığı karayolları trafiğe kapandı.

Demirköy ilçesi Yenice köyü yakınında yolcu otobüsüyle çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlardaki sürücü ve yolcular, jandarma ekiplerince İslambeyli köyündeki kahvehanelere götürüldü.

Pınarhisar ve Vize arasında da kar yağışı dolayısıyla çok sayıda araç şarampole devrildi. Bölgede mahsur kalanlar, Pınarhisar 5'inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığına ait tanklarla Vize Belediyesi Düğün Salonu'na taşındı.

Polis ekipleri zaman zaman Pınarhisar ve Vize arasındaki yolu trafiğe kapadı. Karayolları 15'inci Şube Şefliği görevlileri de kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Kar kalınlığı, Kofçaz'da 12, Demirköy’ün Mahyatepe mevkisinde 40, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 9 santimetreye ulaştı.

ÇANAKKELE DENİZ ULAŞIMI DURDU

Çanakkale Boğazı'nda, kuvvetli poyraz ve kar yağışı, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Zaman zaman hızını artıran fırtına nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu ve Kabatepe-Gökçeada seferleri iptal edildi.

Fırtınanın etkisinin azalmasının ardından seferlerin normale döneceği öğrenildi.