BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.463,43
HABER /  DÜNYA

Kanserli köpeğe lazer tedavisi

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, meme kanseri teşhisi konulan çoban cinsi köpeği lazer terap...

Abone ol

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, meme kanseri teşhisi konulan çoban cinsi köpeği lazer terapi ve cerrahi yöntemle sağlığına kavuşturdu.
Konyaaltı Belediyesi Antalya’da bir ilke imza attı. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, meme kanseri teşhisi konulan çoban cinsi bir köpek, Antalya’da hayvan barınaklarında ilk kez uygulanan lazer terapi ve cerrahi yöntemiyle ameliyat edildi. Yaklaşık iki saat süren ameliyatın ardından köpek eski sağlığına kavuştu.
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli veteriner hekimler, memenin içinin tamamen boşaltılması ilkesine dayanan koruyucu ameliyatla köpeğin sağlığına kavuştuğunu duyurdu.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’da hayvan barınaklarında bir ilk olan lazer terapi ve cerrahi yöntemiyle kanserli hayvanları artık tedavi edebildiklerini söyledi. Başkan Böcek, Türkiye’de hayvanlar üzerinde yeni uygulanmakta olan lazer terapi ve cerrahi yöntemiyle Konyaaltı Belediyesi olarak bir ilke daha imza attıklarını sözlerine ekledi.
(İHA)