BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  GÜNCEL

Kandil yine top ateşine tutuldu

İran eş zamanlı geniş çaplı operasyon başlattı. Kandil dağı top sesleriyle inledi. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Abone ol

İran güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda yedi terörist öldürülürken, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı bildirilen 16 terör örgütü mensubu da çok miktarda uyuşturucu madde ve parayla birlikte yakalandı.

İran güvenlik güçleri, Kirmaşan, Serdeşt, Merivan, Seqız, Sine ve Urumiye kentlerinde PKK/PJAK örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

UYUŞTURUCU, 1 MİLYON DOLAR VE ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Terör örgütünün uyuşturucu kolu olduğu bildirilen gruba yönelik operasyon sonucu Hebat Ehmedi, Kiyumers Nikbin, Resul Sina ve Seyid Şehabeddin adlı terör örgütü mensupları ölü ele geçirildi. Operasyonda, Hiva Ebasi, Feridun İbrahimi, Peyman Şelmami, Arram Avad, Osman Seidi, Ebdula Hadi, Rostem Ali, Mihemed Berger, Halil Hemidi, Mihyedin Azadi, Hamid Kendkanlu, Şafii Sidik, Habib Rohi, Said Ebas, Adil Kizbaş ve Esad Mihemedi adlı örgüt mensupları da sağ olarak yakalandı.

Teröristlerin gizlendikleri hücre evlerinde yapılan aramalarda 400 kilogram baz morfin, yaklaşık 1 milyon dolar, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ile örgütsel dokümanlar bulundu.

Yakalanan 16 teröristin ''terör örgütü PKK/PJAK adına uyuşturucu satmak, silah kaçakçılığı yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek ve İran'ın toprak bütünlüğünü hedef almak'' suçlarından yargılanacakları kaydedildi.

İran güvenlik güçlerinin daha önce gerçekleştirdikleri operasyonlarda ele geçen 20 kişi hakkında ''idam'' cezası verilmiş, bunlardan üçü geçtiğimiz aylarda infaz edilmişti.

İRAN ORDUSUNDAN OPERASYON

Bu arada, İran ordusunun, dün sabah terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki merkez üssü Kandil bölgesini bombaladığı kaydedildi. Terör örgütü mensuplarının yaptığı telsiz görüşmelerinden bombalama sırasında üç teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan, İran-Irak sınır bölgesinde operasyonlarını sürdüren İran askerlerinden üçünün teröristler tarafından döşenen mayına basması sonucu yaşamını yitirdiği, ikisinin de yaralandığı bildirildi.