BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  DÜNYA

Kalleşçe katletti

BM'nin aldığı karara rağmen ordusunu karargaha sokmayan Esed çocuklara kıyım uyguladı.

Abone ol

Humus’a bağlı Hula kasabasında 50 çocuğun elleri bağlandıktan sonra infaz edildiği iddia edildi.

Suriye hükümetinin 15 aydır devam eden operasyonlarına son vermek için gelen BM denetçilerine rağmen dün gece korkunç bir katliama imza attığı öne sürüldü. Dün cuma namazı öncesinde muhaliflerin kalesi olan Humus’a bağlı Hula ilçesine tanklarla giren Suriye ordusu, ağır ateş altına aldığı kente büyük zarar verdi. Akşam saatlerinde de 50 kadar çocuğun elleri bağlandıktan sonra infaz edildiği öne sürüldü. Suriye Genel Devrim Konseyi, Suriye ordusunun gece geç saatlere kadar süren top ateşinden onlarca evin yıkıldığı ve 110 kişinin öldüğünü açıkladı. Hula bombardımanında ayrıca 200 kadar kişinin de yaralandığı ifade edildi. Hula ilçesindeki operasyonlar nedeniyle halkın ilçeyi kitleler halinde terk etmeye başladığını belirtti.

AİLELER YOK OLDU

Suriye askerlerinin evlerini terk edenlere karşı geniş çaplı operasyonlar düzenlediğini belirten kentteki muhaliflerin sözcüsü Ebu Ubeyde Hula, top mermilerinin isabet ettiği bir evlerde bir kaç ailenin tamamen hayatını kaybettiğini açıkladı.

Esad rejiminin gerçekleştirdiği “yeni katliamları” kınayan Fransa, en kısa zamanda “Suriye’nin Dostları” toplantısı düzenlenmesi için çalışmalara başlandığını belirtti. BM denetçileri katliamın yapıldığı Hula kentine inceleme yapmak için geldi. Bu arada Suriye ordusunun Türkiye sınırında bulunan Lazkiye kentine de helikopterlerle havadan ağır makineli silahlarla tarandığı belirtildi.

Bu arada Reuters haber ajansı, BM ambargosu yüzünden silah sıkıntısı çeken Suriye ordusunun imdadına Rusya, Kuzey Kore ve İran yetişti. Ajansın haberine göre, Kuzey Kore’den yola çıkan ODAI isimli 5 bin tonluk yük gemisi ve Rusya’dan silah yüklenen Professer Katsman isimli iki yük gemisi, dün Lazkiye ve Tartus limanlarına yanaştı. Silahların parasının İran hükümeti tarafından ödendiği belirtiliyor.

İNTERNETTE YAYINLANDI

Suriyeli muhalifler Hula kentinde Suriye askerleri tarafından öldürülen çocukların görüntülerini internette yayınladı. Hula katliamının BM denetçilerinin ülkeye geldiği günden bu yana gerçekleştirilen en kanlı saldırı olduğu belirtildi.

Şam yönetimi Hula kentinde Suriye askerlerine “silahlı terör gruplarının” saldırdığını öne sürerek çıkan çatışmalarda onlarca “teröristin” öldürüldüğünü savundu.

Özgür Suriye Ordusu, Hula’da yaşanan katliamdan sonra Annan’ın barış planına sadık kalmayacaklarını açıkladı. Muhali Suriye ordusundan yapılan açıklamada, “BM’yi Suriye’deki sivilleri hemen koruma altına alması için acil göreve çağırıyoruz. Annan’ın ‘Suriye için Barış’ planı cehenneme gidiyor” ifadesi kullanıldı.