BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  DÜNYA

Kaddafi ABD ve Avrupa'ya meydan okudu

Libya lideri Muammer Kaddafi, koalisyon güçlerine meydan okuyarak gerekirse şehit oluruz ülkemizin Afganistan olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Libya'nın Afganistan olmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Muammer Kaddafi Avrupa'ya adeta meydan okudu: "Topraklarımızı karış karış, adım adım savnuacağız ve gerekirse şehit olacağız. Bu topraklarda yenilen siz olacaksınız. Ülkemizin petrolünün hristiyanlarca sömürülmesine izin vermeyeceğiz...

Muammer Kaddafi'nin yaptığı konuşmadan satır başlıkları şöyle?

BU YENİ BİR HAÇLI SEFERİ

Bu yeni bir Haçlı savaşı zaferi biz kazanacağız. Tüm cephaneleri Libya halkına açtım. Allah bizim yanımızda.Toprağımızı karış karış savunacağız. Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanmış topraklardır. Bingazi asla gücü, iktidarı başkalarına devretmeyecek.

ŞEHİT OLURUZ GERİ ADIM ATMAYIZ!

Batılı askerlerin topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Bütün halk bizim arkamızda. Bütün Libya ayağa kalkacak ve biz bütün Libyalılar'a silah dağıtacağız. Halkımız hainleri ve hristiyan çetesini ortadan kaldıracak. Artık bu bir iç mesele olmaktan çıktı. Libya halkıyla diğer güçler arasında, yeni zalimler arasında bir savaşa dönüştü. Biz geri adım atmayacağız. Gerekirse şehit oluruz ama en sonunda ölenler biz olmayacağız bize saldıranlar olacak.

BİZ SİZLERDEN KORKMUYORUZ!

Bütün dünya bu korkunç saldırı karşısında bizim yanımızda. Biz adım adım karış karış topraklarımızı korumaya ant içtik. Madem siz bunu istiyorsunuz, size uzun süreli bir savaş sözü verebiliriz. Endişe içerisinde değiliz korkmuyoruz. Bizi silahlarınızla ve bombalarınızla korkutamazsınız. Biz sizden korkmuyoruz.

LİBYA AFGANİSTAN OLMAYACAK!

Libya'nın Afganistan olmasına izin vermeyeceğiz. Bazıları geçmişten dersler almamış gibi gözüküyor. Örneğin Somali'ye bakalım, başka ülkelere bakalım. Ders alınmazsa her zaman yok olursunuz. Biz uzun bir savaşa hazırız. Herhangi bir tereddüt sözkonusu değil. Sizler uzun süreli bir savaş çıkaramayacaksınız.

BÜTÜN LİBYA HALKI SİLAHLANACAK

Libya halkı bizlerle olacak. Arap olsun başka uluslardan olsun yine Amerika'daki insanlar olsun bizlerle birlikte olacaktır. Bu noktada bana bir fırsat sunuyorsunuz. Dünya çapında bir devrimin gerçekleşmesi açısından bir fırsat oluşmuştur. Bütün Libya halkını silahlandıracağız ve ihanet edenlerin köklerini kazıyacağız.

HRİSTİYAN ÜLKELERE PETROL YOK

Libya uzun bir savaşa hazırlanıyor. Bu süreçte hristiyan ülkelere petrolümüzü vermeyeceğiz....

ZAFER BİZİM OLACAK ONLAR YENİLECEK


Herhangi bir yere gitmeyeceğiz burası bizim ülkemiz ve bizim topraklarımız. Siz bu topraklarda yenilmiş olarak nitelendireceksiniz. Kadınlar da silah taşıyacak ve savaşı sürdürecekler. Elbette ki zafer bizim olacak, galip geleceğiz ve suçu temsil eden sizler başarısız olacaksınız. Ve bu son cümlem olacak...