BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin ilk eşcinsel evliliğine hazır olun!

şcinselliğin 'hastalık' olarak görüldüğü Türkiye'de, eşcinsel evliliği tartışmaya açmak isteyen Barış ile Aras büyük bir düğün hazırlığında

Abone ol

Ben evlilik hakkını sordum, onlar önceliklerinin ‘şiddet görmeme, ayrımcılığa uğramama, öldürülmeme’ olduğundan bahsettiler. Bir insanın “Evlenme hakkı ne ki, ben öncelikle saklanmadan yaşamak istiyorum” demesi, size ne ifade ediyor?

Radikal'den Bahar Çuhadar'ın hazırladığı dosya çok çarpıcı bilgileri veriyor?

- Hepimizin malumu, bu ülkede çıkıp rahatça “Ben eşcinselim”, “Kendimle aynı cinsten birini seviyorum” diyebilmek, ‘hasta’ diye etiketlenmemek, ‘fark edilince’ nefrete, tacize, şiddete maruz kalmamak mümkün değil. Siz aslolanın, hangi cinsiyetten olursa olsun, iki insanın birbirini sevmesi olduğunu düşünen azınlıktansınız diyelim... ‘Eşcinselliğin hastalık olduğunu’ düşünen bir aileden sorumlu devlet bakanını, onunla hemfikir milyonları ne yapacağız peki?
Hal böyleyken, iki kadın ile onların sperm bankası aracılığıyla dünyaya gelmiş iki çocuğundan mürekkep ‘farklı bir aile’nin anlatıldığı film ‘İki Kadın Bir Erkek’ (The Kids Are Allright) vesilemiz oldu. Eşcinsel çiftlerle, ‘eşcinsel evlilik’ kavramını konuşalım istedik. Mevzunun, LGBT (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans) topluluğunda da aile kurumunun sorgulanması yönüyle tartışmalı olduğunu atlamadan sorduk. Üç eşcinsel çift hiç çekinmeden öykülerini, aşklarını, düşüncelerini paylaştı.

Sorularımıza cevap ararken öğrendik ki Türkiye’nin ilk heteroseksüel olmayan evliliği çok yakında. Barış ile Aras büyük bir düğüne hazırlanıyor...

ÜÇ EŞCİNSEL ÇİFTE SORDUK

1- Eşcinsel bireylere evlilik hakkı verilmesini ister misiniz?
2- Eşcinsel beraberliklerde, cinsiyete göre ev içi iş bölümü söz konusu mu?
3- Yasal hakkınız olsaydı evlenmek, çocuk sahibi olmak ister miydiniz?

B