BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dilmen Beşiktaş'ı Chelsea'ye benzetti

Süper Lig'in 26. haftasında oynanan ve Beşiktaş'ın Kayserispor'u 4-2 yendiği maç % 100 Futbol'da değerlendirildi.

Abone ol

NTV'de yayınlanan programda Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın ikinci yarıda harika bir futbol oynadığını ve kazanmayı hak ettiğini söyledi.

İkinci yarının başlamasıyla Beşiktaş'ın maçı kazanacağını belli etiğini belirten Rıdvan Dilmen, "Beşiktaş ikinci yarıya öyle bir başladı ki; izleyen herkes Beşiktaş'ın golünü değil, gollerinin geleceğini söylemiştir. Bütün dönen topları aldılar, önde baskı yaptılar. İki bek de çıktı, Kayserispor yarı sahayı geçemedi" dedi.

Schuster'in gitmesinin takımı rahatlattığını savunan NTV Spor yorumcusu, "Şu dikkat çekici bence; oyuncular 'Schuster'den kurtulduk' diye mücadele ettiler. Çünkü ben Schuster'in oyuncularla olan ilişkinin iyi olmadığını düşünüyorum. Basında 'yabancılar gider mi?' diye haberler gördüm, bence yabancılar da rahatladı" diye konuştu.

"Dün Fenerbahçe rölanti oynayarak hataya zorladı. Bugün Beşiktaş tempolu oynayarak hataya zorladı" diyen Dilmen, Tayfur Havutçu'nun Necip-Ernst orta saha tercihinin maçın kilidi olduğuna işaret etti.

Siyah-beyazlı takımın ikinci yarıda müthiş bir futbol resitali sunduğunu ifade eden tecrübeli yorumcu, "Bugün nefis bir maç oldu, olağanüstü tempolu mücadele vardı. 45-75. dakikalar arası lig standartlarının çok üstündeydi Beşiktaş. Bazen Premier Lig maçlarını izlediğimizde Chelsea yapar bunu. Bir 10-15 dakika boğar rakibi. Beşiktaş öyle yaptı bugün ve her hattıyla hataya zorlayıp, her türlü organizasyonu deneyip, güzel goller attı" şeklinde konuştu