BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  GÜNCEL

Kaçırıldı tecavüze uğradı ve AIDS oldu

1999 yılında kaçırıldığı kişi tarafından tecavüze uğrayan ve tecavüzden sonra AIDS kaptığını altı yıl sonra öğrenen 36 yaşındaki A.C., yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor.

Abone ol

Kendisine ait bir evi olmadığı için otellerde kalan, AIDS olduğu öğrenilince otelden kovulan A.C., kendisine başını sokabileceği bir ev verilmesi için çağrıda bulundu.

1999 yılında kaçırıldığı kişi tarafından tecavüze uğrayan ve tecavüzden sonra AIDS kaptığını öğrenen 36 yaşındaki A.C.’nin dramı devam ediyor.

İHA’nın gündeme taşıdığı haberde acı hikayesini paylaşan A.C., tecavüz eden kişinin kendisine ‘Sana öyle bir hediye bıraktım ki beni ömür boyu unutamayacaksın’ dediğini anlatmış, haberi gören bazı duyarlı vatandaşlar talihsiz kadına maddi yardımlarda bulunmuştu. Vatandaşların dışında hiçbir devlet kurumunun kendisine yardımcı olmadığını, hâla otellerde kaldığını söyleyen A.C., AIDS olduğu öğrenilince otellerden kovulduğunu belirtti.

HIV pozitif olması ve haftada üç gün diyalize girmesi nedeniyle çalışamayan A.C.’nin tek isteği kendisine bir ev verilmesi. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ve İzmir’deki kurumlardan destek bekleyen A.C., “Bana bir ev açılabilirse ben eylül ayında yeniden bağlanacak engelli maaşımla zaten idare edebilirim. Otellerde kalmak istemiyorum” diye konuştu.

İki hayırsever vatandaşın kendisine para yolladığını belirten A.C., sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah razı olsun onlardan destek oldular. Bana bir ay yetecek kadar para gönderdiler. Çok mutlu oldum en azından duyarlı vatandaşlar var. Çok etkilenmişler. Onların duyarlı olmasına sevindim ama kendi durumuma ve devletin bana dönüş yapmamasına üzüldüm.”

“BEN DE İNSANIM”

Kaldığı otellerde otel sahiplerine AIDS olduğunu söylemediğini, söylediği zaman kendisini ertesi gün kovduklarını ifade eden A.C., sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuan Basmane’de bir otelde kalıyorum. Otel sahibine bu sefer rahatsızlığımı söyledim. ‘Allah rızası için beni kovma’ dedim. ‘Sen geç odana yat. Ben başkalarının lafıyla hareket edecek insan değilim’ dedi. Dışarıdan yemek yiyorum. Bir bayan olarak tabii ki ihtiyaçlarımız oluyor. Günlük masrafım otel dahil ortalama 30-40 lira. Otele günlük bazen 15 bazen 20 lira veriyorum. Ben de insanım. İnsan gibi yaşamak istiyorum. İtilip kakılmak istemiyorum. Benim de yaşamaya hakkım var. Bana sahip çıksınlar bana başka bir şey istemiyorum.”

ERDOĞAN’A SESLENDİ

Almanya’da yaşayan babasının yanına gitmek için çok uğraştığını ancak HIV pozitif olduğu için Almanya’nın kendisini kabul etmediğini söyleyen A.C., babasının ve amcalarının maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yardım istedi.

A.C., Erdoğan'a şöyle seslendi: “Sayın Cumhurbaşkanım eğer Türkiye’nin başına geçtiyse insanlar da Türkiye’de yaşıyor. Ben de Türkiye’de yaşıyorum. Türkiye’ye nasıl sahip çıkmaya çalışıyorsa bana da sahip çıksın istiyorum. Hangi kurum bana yardımcı olabilir bilmiyorum ama kim yardımcı olabilirse hangi ilçeden olursa olsun fark etmez. İzmir’de yaşamak zorundayım çünkü diyaliz tedavim burada. Belediye başkanları, valilik, kaymakamlıklar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Otellerde kalmak istemiyorum. Rahat olamıyorum.”

“OTEL PARASINI ÖDEYECEK PARAM YOK”

Adres değişikliği nedeniyle kesilen engelli maaşının eylül ayında yeniden yatacağını ve gelen para ile idare edebileceğini dile getiren A.C., sözlerini şöyle tamamladı: “Bana bir ev açılabilirse ben elime geçen parayla zaten idare edebilirim ama o güne kadar otellerde kalmak istemiyorum. Kalıyorum ama parayı ödeyemiyorum. Karşımda kalan bir arkadaş yardımcı oluyor otel parası ödeyecek kadar bile param yok.”