BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan uçaktaki yolcular tahliye edildi!

LİBYA'ya ait bir yolcu uçağı kaçırıldı. Libya uçağının kaçırılmasına ilişkin gelen son dakika açıklamalarına uçaktaki tüm yolcular tahliye edildi. 2 hava korsanı yaklaşık 6 saatlik eylemin ardından teslim oldu.

Abone ol

Libya'da iç hatlar seferi yapan bir uçak kaçırılarak Malta'ya indirildi. Sebha-Trablus seferini yapan uçak için güvenlik güçleri büyük önlem aldı. Afriqiyah Havayolları'na ait A320 model uçakta 111 yolcu ve 7 mürettebat serbest bırakıldı. 2 hava korsanı yaklaşık 6 saatlik eylemin ardından teslim oldu. Malta Başbakanı Joseph Muscat, uçaktaki yolcuların bırakıldığını açıkladı.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, Twitter'da "Kaçırılma ihtimaliyle Malta’ya yönlendirilen Libya iç hat uçuşu hakkında bilgilendirildim. Güvenlik ve acil durum ekiplerimiz teyakkuzda" yazdı.

Malta basını korsanların Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi yanlısı olduğunu iddia edildi.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, uçaktaki kadın ve çocukların bırakıldığını açıkladı. Reuters uçaktan kurtarılan grubun tahliyesine dair bu görüntüyü paylaştı. Başbakan Muscat ilk olarak 25 yolcunun serbest bırakıldığını duyurdu. Muscat daha sonra 65 kişinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Uçaktaki üçüncü grubun da bırakılmaya başlandığı bildirildi. Başbakan Muscat 44 yolcunun daha serbest bırakıldığını duyurdu.

YOLCULARIN TAMAMI SERBEST BIRAKILDI

Uçaktaki yolcuların tamamının uçaktan çıkartıldığını açıklandı.

Muscat Twitter'dan yaptığı son açıklamada uçak mürettebatının da uçaktan tahliye edildiğini yazdı.

Uçaktaki 118 kişinin tamamının Libyalı olduğu belirtildi.

Reuters'e konuşan Libyalı meclis üyesi Hadi el-Saghir uçağı 2 hava korsanının kaçırdığını söyledi.

Saghir, Libya Temsilciler Meclisi üyesi Abdusalem Mrabit'in, hava korsanlarının 20'li yaşlarının ortasında ve Tebu kentinden oldukları bilgisini ilettiğini söyledi.

KADDAFİNİN OĞLU SEYFÜLİSLAM İDDİASI

Bir diğer çarpıcı iddia ise korsanların, Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam Kaddafi'nin serbest bırakılmasını istediği yönünde. Seyfül İslam'ın temmuz ayında serbest bırakıldığı açıklanmıştı ancak bugün korsanların eylemiyle birlikte Kaddafi'nin oğlunun bir süredir kayıp olduğu ve hükümet güçlerinin elinde olduğu ortaya çıktı.

ÖZEL TİM HAZIR BEKLEDİ

Malta Başbakanı Muscat, güvenlik güçlerinin müdahale etmek için havalimanında hazır beklediğini açıklamıştı.

Yerel saatle 10.20'de Sebha'dan kalkan 8U209 sefer sayılı uçağın 11.20'de Trablus'ta olması gerekiyordu ancak yolcular aynı saatte kendilerini Malta'da buldu.

GEÇEN HAFTA DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Geçen hafta cuma günü aynı havayolu şirketinin bir uçağı silahlı saldırıya uğramıştı. Uzak mesafeden açılan ateşte bir başka Airbus gövdesinden hasar almıştı.

Libya Havayolları'nın CEO'su Fatih El-Şatti ise kim oldukları bilinmeyen bir silahlı grup tarafından kaçırılmış ve 47 gün sonra 8 Aralık'ta serbest bırakılmıştı.

Ekim ayında ise AB yetkililerini taşıyan küçük bir uçak Malta'da düşmüş ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.

KAÇIRILAN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER