BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.393,19
HABER /  GÜNCEL

Belçika, ANF'nin haber müdürünü serbest bıraktı

Fırat Haber Ajansı'nın Haber Müdürü Celil Demiralp kefaletle serbest bırakıldı.

Abone ol

Belçika'da tutuklanan ve Fransız vatandaşı olduktan sonra Maksime Azadi adını kullanmaya başlayan Fırat Haber Ajansının (ANF) Haber Müdürü Celil Demiralp kefaletle serbest bırakıldı.

PKK'nın yayın organlığını yaptığı ileri sürülen ANF'nin haber müdürü Demiralp'in tutukluluğuna yapılan itiraz, bugün karara bağlandı. Belçika basınına göre, Turnhout mahkemesi, Demiralp'in kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti.

Celil Demiralp, 15 Aralık'ta Hollanda'dan Fransa'ya giderken Belçika'nın Turnhout şehrindeki rutin bir kontrol sırasında gözaltına alınmıştı. Demiralp, çıkarıldığı mahkemece ertesi gün tutuklanmış, avukatı ise tutukluluğa itiraz etmişti. Türkiye'nin, Celil Demiralp'in PKK ile iş birliği yapmakla suçladığı ve yakalanması için Interpol'e talepte bulunduğu belirtilmişti.

BELÇİKA'DAKİ PKK DAVASININ GEÇMİŞİ

Belçika'da 2006'da PKK'nın Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Kasım ayında ise soruşturma davaya dönüştürülmüş, ancak Brüksel Soruşturma Dairesi, 'PKK'nın terör örgütü olmadığı iddiasıyla' dava açılmasını reddetmişti. Federal Savcılık ise karara itiraz etmişti.