BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  GÜNCEL

Joe Biden'dan Erdoğan'a jet yanıt!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Erdoğan'dan sert tepki alan iddiasına Beyaz Saray'dan açıklık getirildi...

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Suriye'deki durumdan, aralarında Türkiye'nin de olduğu, bölgeye "para ve silah akıtan" müttefikleri sorumlu tutmasının ardından Erdoğan'dan gelen sert çıkışa Beyaz Saray’dan yanıt geldi.

"BİDEN MUHALİFLERİ TANIMIYORDUK DEMEK İSTEDİ"

Biden'ın Sözcüsü, Kendra Barkoff Hürriyet'ten Tolga Tanış'a yolladığı açıklamada Başkan Yardımcısı’nın aslında konuşmasında Suriye'deki belirsizliğe vurgu yapmaya çalıştığını söylerken Biden’ın sözlerini "perşembe akşamı Harvard Üniversitesi’ndeki açıklamalarında, hiçbirimizin Suriye içindeki değişik muhalefet unsurları hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımızı anlatmaya çalışıyordu” denildi.

ÖNEMLİ OLAN IŞİD'E KARŞI ORTAK HAREKET ETMEK

Biden’ın Sözcüsü Kendra Barkoff, e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada şöyle dedi:

“Türkiye, ABD için kritik bir müttefiktir ve Başkan Yardımcısı’nın saygı duyduğu ve hayran olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel olarak yakın bir ilişkisi vardır. İki lider, bugün ülkelerimizin IŞİD‘e karşı mücadele etmedeki ortak çabaları hakkında konuştular ve bundan sonraki eylemlerimizi koordine etme konusunda mutabık kaldılar. Başkan Yardımcısı’nın perşembe akşamı Harvard Üniversitesi’ndeki açıklamalarında, hiçbirimizin Suriye içindeki değişik muhalefet unsurları hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımızı anlatmaya çalışıyordu. Ancak şimdi IŞİD ortak tehdidi ile karşı karşıyayız ve bu kötücül gücü azaltıp yok etmek için bölgedeki müttefik ve ortaklarımızla beraber hareket etme konusunda kararlıyız.”

ERDOĞAN "BENİM İÇİN TARİH OLUR" DEMİŞTİ

Biden'in "Erdoğan benimle konuşurken Suriye konusunda hatalı davrandıklarını kabul etti" dediği açıklamaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu sabah sert tepki gelmiş, "o ifadeleri kullandıysa Biden benim için bitmiştir" demişti. Erdoğan, Biden'in açıklamalarındaki iddiaları ise red etmişti.