BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül, Bayram namazını nerede kıldı?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Gezi protestoları sırasında gündemden düşmeyen Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bayram namazı için seçtiği yer oldukça manidardı.

Gül, bayram namazını İstanbul'da kılmayı tercih etti. Gezi protestoları sırasında gündemden düşmeyen Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde namaz kılan Gül'ün bu seçimi dikkat çekti.

Namazın kılınmasının ardından cami imamıyla ve diğer görevlilerle bayramlaşan Gül, çıkışta basın mensuplarının da bayramını tebrik etti.

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Herkesin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bayram herkese iyilik getirsin. Memleketimize, ülkemize, tüm İslam dünyasına. Çekilen acıların bitmesine inşallah vesile olur. Herkese sevgiler" şeklinde konuştu.

HUBER KÖŞKÜNE GİTTİ

Namaz sonrası cami önünde toplanan vatandaşlarla da bayramlaşan Gül, sevgi gösterilerine de el sallayarak karşılık verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Tarabya'daki Huber Köşkü'ne gitti.

CAMİ SEÇİMİ OLDUKÇA MANİDAR

Abdullah Gül'ün bayram namazı kılacağı yer olarak Bezmi alem Valide Sultan Camii'ni seçmesi ise ilginç olarak yorumlandı. Cami, özellikle Gezi protestoları sırasında çokça gündeme gelmiş, protestocuların cami içerisinde uygunsuz şeyler yaptıkları iddia edilmişti. Bezmi Alem Camii'ndeki o olaylı gecede orada bulunun Müezzin Fuat Yıldırım, "İçki içildi" iddialarına cevap vererek, "Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem" şeklinde bilgi vermişti.