BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.457,94
HABER /  GÜNCEL

İzmir'e gidilemiyor son yol durumu

İzmir Manisa yolu kapandı. Bolu Dağı D 100 yolu da 1 saat kapalı kaldı. Bir çok ana yolda kar sebebiyle ulaşım durma noktasına geldi. İşte karayolları son durumu.

Abone ol

Yoğun kar yağışı sebebiyle İzmir - Manisa karayolu kapandı. Bolu D100 yolunda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Tırın kayması sebebiyle 1 saat kapalı kalan Bolu D100 yolu yoğun çalışmalar sonunda açıldı. İşte karayollarında son yol durumu.

Kar yağışı nedeniyle Ege Bölgesi'nde de ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. İzmir ile İstanbul'u birbirine bağlayan Sabuncubeli Geçidi'nde zaman zaman tipi şeklinde yağan kar, karayolunu ulaşıma kapattı.

Sabah saatlerinde İzmir yönünden kesilen, Manisa'da yönünden ise kar lastiği ve zinciri olan araçların geçişine izin verilen karayolu, karın şiddetini artırması sonucu tamamen kapatıldı.

İzmir tarafından Topçu Tugayı, Manisa tarafından da Organize Sanayi Bölgesi önünde önlem alan trafik ekipleri, araçları Menemen üzerinden Manisa'ya bağlanan yola yönlendirdi.

TESİSLER BİLE KAPANDI

Kar yağışı nedeniyle yol üzerinde bulunan tesisler de kapandı. Bornova'ya bağlı Beşyol Mahallesi mevkisinde bir dinlenme tesisinin işletmeciliğini yapan Rana Gül, Sabuncubeli'nde zaman zaman kar yağışı görüldüğünü ancak tipi şeklinde yağan karı ilk defa gördüklerini, kar seviyesinin 80 santimetreye kadar ulaştığını ifade etti.
izmir-manisa-yolu-kapandi.jpgİzmir Manisa yolu kapandı

Gül, "Kar yağışı nedeniyle trafiğin kesilmesiyle hayat tamamen durdu. Ben ilk kez böyle bir yağış görüyorum. Umarız yarına kadar açılır" dedi.

BOLU D100 YOLU SON DURUM
Saat 12.30 sıralarında, D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin İstanbul istikameti bir TIR'ın kayması sonucu ulaşıma kapandı.
bolu-d100-yolu.jpgBOLU D100 YOLU SON DURUM
Bakacak mevkiinde TIR'ın kayması sonucu yol ulaşıma kapanırken, aracın yoldan kaldırılması için çalışma başlatıldı. TIRın trafik ekipleri tarafından çekilmesi sonucu yol yeniden ulaşıma açıldı. Zincirsiz araçların Bolu D100 yolunu kullanmalarına izin verilmiyor.


DENİZLİ ANTALYA YOLU KAPALI MI?
Denizli-Antalya karayolunda etkisini artıran kar yağışı ve sis, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Cankurtaran mevkisinde gece başlayan kar yağışı, sabah etkisini artırdı. Sürücüler, kar yağışı ve sis nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Karayolunda sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

denizli-antalya-yolu.jpgÖte yandan karayolları ekipleri, güzergahta karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gazetecilere yaptığı açıklamada, yüksek rakımlı ilçelerde kar yağışının etkisini artırmaya başladığını, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için 24 saat ekiplerin hazır bekletildiğini söyledi.

11 ŞUBAT ÇARŞAMBA HAVA DURUMU- OKULLAR TATİL Mİ?