BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İTÜde barınma sorunu bitiyor

İstanbul Teknik Üniversitesinde çarşı ve öğrenci evi inşaatına başlandı. Öğrecilerin böylece barınma sorunu çözülecek.

Abone ol

Projenin tanıtımı nedeniyle üniversitenin Ayazağa'daki yerleşkesinde düzenlenen toplantıda konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan, yerleşkede uzun zamandan beri sürekli inşaatların devam ettiğini ve artık bu inşaatları tamamlayarak öğrencilerle ilgilenmek istediklerini ifade etti.

Karadoğan, bugüne kadar yönetim ve öğrenci işbirliğiyle önemli başarılara da imza attıklarını belirterek, güneş enerjisiyle çalışan araba, hidrojen ve uzay alanlarında elde ettikleri başarının buna örnek olduğunu ve önümüzdeki yıl da benzer örnek projeleri hayata geçireceklerini bildirdi.

İTÜ'nün, 14 bin lisans ve 7 bin yüksek lisans öğrencisi, 2 bin öğretim üyesi, yaklaşık 60 bin yaşayan mezunuyla büyük bir aile olduğunu ifade eden Karadoğan, ''233 yıllık bir üniversiteyiz, ama köşede birikmiş tek kuruşumuz yok, üstüne borçlarımız var. Harward Üniversitesinin yıllık bütçesi ise 26 milyar dolar'' dedi.

Karadoğan, tüm imkansızlıklara rağmen öğrencilere en iyi ortamı hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli yurtları bulunduğunu, 2 bin yataklık açığı kapatmak için de önümüzdeki dönemde yeni bir binanın yapımına başlanacağını kaydetti.

Kendilerini ziyaret eden bir hayırseverin, Anadolu'dan gelen öğrencilerin kalabileceği bir misafirhane yaptırmak istediğini belirten Karadoğan, ''Başta pek umutlu değildim, ama hayırsever vatandaşımız bize ABD'den 1 milyon dolar gönderdi. Projeleri hazırladık ve uygulamaya başladık. Üst katı öğrenci evi, alt katı da çarşı olarak kullanılmak üzere binamızın temellerini öğrencilerle birlikte attık'' dedi.