BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.395,32
HABER /  GÜNCEL

Azeriler yabancı TVleri kapatıyor

Azerbaycan Milli Radyo Televizyon Şurası yabancı televizyonları kapatma kararı aldı. Bu karar TRT yayınlarını etkilemeyecek.

Abone ol

Azerbaycan Milli Radyo Televizyon Şurası (Radyo Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Nuşirevan Meherremli, ülkede yayın yapan yabancı televizyon kanallarının kapatılacağını belirterek, “Yabancı kanallar arasında sadece TRT yayınını sürdürecek” dedi.

Meherremli, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu yabancı kanalların yayın yapmasına yasal zemin oluşturacak bir anlaşma bulunmadığını ifade ederek, yayınların durdurulma tarihinin 28 Aralıkta yapılacak Şura toplantısında belirleneceğini kaydetti.

Şuranın Rus “Rossiya” ve “ORT” kanallarıyla Türk “Samanyolu” ve ”Kanal D” yayınlarının durdurulmasına karar verdiğini belirten Meherremli, ”Türkiye'den sadece TRT 1'in yayınının süreceğini, bunun için gerekli olan yasal zeminin daha önce anlaşmayla sağlandığını” söyledi.

Azerbaycan'ın ulusal frekanslarından yayın yapan söz konusu televizyon kanalları, ülkenin genelinde normal antenle seyredilebiliyor.