BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  GÜNCEL

Albaya yolsuzluktan hapis

Askeri Mahkeme, dönemin ankara kalite yönetim başkanı emekli Albay Seçkin'i irtikap suçundan mahkum etti.

Abone ol

Dönemin Ankara Kalite Yönetim Başkanı olan ve dava sürecinde emekliye ayrılan Albay Feridun Cengiz Seçkin'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) mal satan firmalara akrabalarının seyahatleri için uçak biletleri aldırdığının anlaşılması nedeniyle “memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma” suçundan 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Seçkin'in bu cezası paraya çevrilerek, ertelendi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Seçkin'in, bazı iş adamlarının işlerini takip etme karşılığı kardeşlerini bu firmalara ortak ettiği iddialarının sabit olduğu sonucuna vararak, Seçkin'i “irtikap” suçundan 5 yıl 10 ay hapse mahkum etti ve TSK'dan çıkarılmasına karar verdi. Seçkin, Kimyaevine mal satan bazı iş adamlarının işlerini de takip ettiği gerekçesiyle, “memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma” suçundan 1 ay 28 gün hapis cezasına çarptırıldı. Seçkin'in bu cezası da paraya çevrilerek, ertelendi.

BOT VE KUMAŞLAR TEST EDİLMEDİ

Mahkeme, emekli Hava Albay Ali Altıntaş'ı da muayene komisyonu üyesi olduğu dönemde TSK'ya alınan 20 bin 950 çift botun su geçirme testinden geçirilmeden alımına karar verdiği gerekçesiyle “şartnameye aykırı mal kabul etmek” suçundan 10 ay, Sümer Holdingten alınan 50 bin metre kare yanması geciktirilmiş kumaşla ilgili analizlerin yapılmadığı gerekçesiyle aynı suçtan 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Altıntaş'ın TSK'dan çıkarılmasına da karar verildi.

Levazım Yarbay Mustafa Şanver de bot ve kumaş alımında gerekli testlerin yapılmadığının bilinmesine rağmen, eksiklikleri gidermeyerek, “şartnameye aykırı mal kabul etme” suçundan toplam 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi ve TSK'dan çıkarılması kararlaştırıldı. Diğer sanıklar ise üzerlerine atılı suçtan beraat etti.

Mahkeme ayrıca, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” suçunun sabit olmadığı gerekçesiyle, tüm sanıkların bu yönden beraatine karar verdi. Kararı oy birliğiyle alan mahkeme heyeti, Hazine zararının tahsili hakkının saklı tutulmasına karar verdi.