BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sine-i millettten Meclise döndü

Geçtiğimiz hafta sine-imillete döndüğünü açıklayan Bağımsız Mersin Milletvekili Ersoy Bulut kararından döndü.

Abone ol

TBMM’de bütçenin kabul edilmesinden sonra sine-i millete döneceğini açıklayan Bağımsız Mersin Milletvekili Ersoy Bulut, "Don Kişotluk yapmak istemiyorum. Sine-i millete dönmek için CHP’lileri bekliyorum" dedi.

Geçen hafta TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılı bütçesinin kabulünden sonra, yeni yıla girmeden sine-i millete dönerek milletvekilliğinden istifa edeceğini belirten Bulut, bu kararını değerlendirdi.

Bulut, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle sine-i millete dönme kararı aldığını, ancak hem siyasiler hem de seçmeninden gelen talep doğrultusunda bu kararı yeniden değerlendireceğini ifade etti. Eski DYP Hatay Milletvekili Murat Sökmenoğlu’nun sine-i millete dönme kararı alarak milletvekilliğinden istifa ettiğine, ancak bu istifasının ardından başka istifalar olmadığına dikkati çeken Bulut, "Murat Sökmenoğlu’nun durumu ortada. Sine-i millete döndü ama sonuç alamadı" dedi.

Ersoy Bulut, bu nedenle kendisinin tek başına sine-i millete dönmesinin, istenen sonucu tam olarak sağlamayacağını belirterek, CHP’li milletvekillerine, sine-i millete dönme çağrısında bulundu. CHP’lilerin bu konuda bir şey söylemek istemediklerini ifade eden Bulut, "İstifa dilekçem hazır. Sine-i millete dönme kararında CHP’lileri bekliyorum. Onları, birlikte sine-i millete dönmeye çağırıyorum" dedi.