BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  GÜNCEL

İtalya Ağca'yı sınır dışı ediyor

Roma'da bir mahkeme, suikast girişiminde bulunduğu eski Papa 2. Jean Paul'ün Vatikan'daki mezarını ziyaret etmek için kaçak olarak ülkeye giren Mehmet Ali Ağca'nın sınır dışı edilmesine hükmetti. Ağca'nın bugün sınır dışı edilmesi bekleniyor.

Abone ol

Suikast girişiminde bulunduğu eski Papa 2. Jean Paul'ün Vatikan'daki mezarını ziyaret etmek için kaçak olarak İtalya'ya giren Mehmet Ali Ağca ülkeden çıkarılıyor.

Roma'dan gazeteci Övgü Pınar, İtalyan mahkemesinin Ağca hakkında "sınır dışı edilmesi" yönünde karar verdiğini bildirdi.

İtalya ve diğer Schengen ülkelerinden vize alamayan Ağca'nın, yasa dışı olarak Vatikan'a kadar nasıl gittiği tartışma konusu olmuştu.

Dün Vatikan'da 2. Jean Paul'ün mezarına çiçek koyan Ağca, daha sonra Vatikan jandarması tarafından İtalyan polisine teslim edilmişti.

Ülkeye yasa dışı girdiği tespit edilen Ağca, oturma izni olduğunu iddia etmişti.

Ağca'nın Cuma günü otomobille Avusturya üzerinden İtalya'ya girdiği ve Roma'da bir gece konakladıktan sonra Vatikan'a geçtiği belirtilmişti.

Suikast girişimi

Mehmet Ali Ağca, 13 Mayıs 1981'de Vatikan'daki San Pietro Meydanı'nda Papa 2. Jean Paul'ü vurarak ağır yaralamıştı.

Henüz hastane yatağındayken Ağca'yı affettiğini açıklayan Papa 2. Jean Paul, 27 Aralık 1983'te de Ağca'yı Roma'daki Rebibbia cezaevinde ziyaret ederek affını yinelemişti.

Ağca, 2005'te ölen 2. Jean Paul'ün mezarını, cezaevindeki görüşmelerinin 31. yıldönümünde ziyaret etmişti.