BIST 9.919
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.449,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İşte seçmenin bir numaralı gündemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata seçmenin bir numaralı gündem maddesini açıkladı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Seçmenin bir numaralı gündemi aile sigortası. Karşı çıkan da destekleyen de aile sigortasını konuşuyor. 2-3 hafta sonra aile sigortası Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olacak...

Bu iddialı sözler CHP'nin Genel Başkan Yardımcıları'ndan Sencer Ayata'ya ait. Göreve geldiği günden bu yana, türban, tarikat gibi konulara girmeyen "Bana yoksulluk, aile sigortası sorun" diyen Ayata seçimdeki en büyük kozları aile sigortası projesinin toplumda nasıl karşılık bulduğuyla ilgili İnternethaber'in sorularını yanıtladı.

MAYA FAZLA TUTTU

Ayata, "Aile sigortası mayası tuttu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Yakın zamanda bir gazetede yapılan bir araştırmanın sonuçlarını okudum. Ankete katılanların yüzde 80'i projeyi olumlu bulmuşlar. 2-3 hafta sonra aile sigortası Türkiye'de gündemin bir numaralı konusu olacak. Maya fazla tuttu. Bunun ne kadar oy getireceğini bilemem bu ayrı bir konu ancak şu anda medyanın belki değil ama seçmenin bir numaralı konusu bu. Kabul eden de etmeyen de bunu konuşuyor."

Ayata'ya muhalefetteki diğer siyasi partilerin de benzer projeleri bulunduğunu hatırlatarak CHP'nin farkının ne olacağını soruyoruz. Ayata'nın bu soruya yanıtı ise şöyle:
"Sosyal güvenlik, refah sisteminde büyük eksiklik vardı. CHP'nin farkı uzun vadeli olarak bu soruna çözüm üretecek bir projeyle yola çıkması oldu. Yoksa şunu bunu vereceğiz ayrı. Biz kapsamlı, bu açığı giderecek bir çalışmayla çıktık. Fark burada."

AK PARTİ'NİN AİLE SİGORTASI ÇELİŞKİSİ

Aile Sigortası ilk gündeme geldiğinde hükümet kanadından "Kaynak ne?" sorusu sorulmuş CHP popülizm yapmakla suçlanmıştı. Şimdi bu eleştiriler biraz hafiflemiş görünüyor. Ayata'ya göre bunun nedeni ise şu:

"AKP şunu net olarak gördü. Seçmen tabanında en çok konuşulan konu aile sigortası. Şimdi buna karşı önlemler almaya çalışıyor. Tek bir proje ile çıkamıyorlar. Parça parça projeleri anlatıp biz zaten yapıyoruz diyecekler. Ama çelişik bir konuma da gidiyorlar. İlk olarak kaynak ne diyorlardı, şimdi ise bunun fazlasını harcıyoruz diyorlar. Peki neden karşı çıkıyorsunuz? BU sorunun yanıtı ise yok. Biz hiçbir zaman kaynak sorunu olmayacağını söyledik. Burada önemli olan kapsamlı, sistemli ve evrensel ölçülere dayalı bir şekilde bu yardımları götürmek. Aile sigortasının başarısı bu."

AİLE SİGORTASI AKP'DEN DE OY GETİRECEK

Aile Sigortasının ne kadar oy getireceği de mirak konusu. Ayata bir oran vermiyor ama şundan yüzde 100 emin:
"Aile Sigortası AKP dahil her seçmen grubundan belli bir seçmen kitlesini CHP'ye giterecek. Bunun ne kadar olduğu 12 Haziran akşamında ortaya çıkacak."