BIST 8.723
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,52
HABER /  GÜNCEL

İşte Oktay Ekşi'nin veda yazısı

"Anasını bile satan zihniyet" sözleri nedeniyle istifa eden Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi kısa bir yazıyla veda etti.

Abone ol

Hükümetin HES'lerle ilgili uygulamalarını eleştirdiği yazısında, “Şimdi anasını bile satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyorsunuz” sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan Oktay Ekşi istifa kararının ardından kısa bir yazıyla 44 yıldır mensubu bulunduğu Hürriyet gazetesine ve okuyucularına veda etti.

Ekşi, "Okuyucularıma veda" başlıklı yazısında tartışma konusu cümlenin istismar edildiğini savundu, gerçeği anlatma çabasının da anlamak istemeyenlere yetmediğini söyledi.

İşte Oktay Ekşi'nin kısa veda yazısı:

"Bazen habbenin (dam-lacığın) kubbe, kubbenin de habbe yapıldığı dönemlerden geçersiniz.

Benim 28 Ekim tarihli yazımın son cümlesinde (nasıl istismar edilebileceğini hesaplayamadan) değiştirdiğim iki kelime buna örnek teşkil etti. Gerçeği olduğu gibi anlatmam anlamak istemeyenlere yetmedi.

Bu durumda 1966 yılından beri mensubu olduğum, 1974 yılından beri de “Başyazar”ı sıfatını taşıdığım Hürriyet Gazetesi’nden ayrılmaya karar verdim.

Bana ne mutlu ki bunca yıl en iyi patronlarla ve mükemmel gazetecilerle çalıştım. Hepsine içten teşekkür borçluyum.

Bugüne kadar ülkem ve mesleğim için hangi görüşleri savundumsa ömrümün sonuna kadar onları savunacağımın bilinmesini isterim."

HÜRRİYET'TEN İSTİFA HABERİ

Ekşi'nin veda yazısının yanı sıra Hürriyet gazetesinde istifayla ilgili bir de haber yayınlandı. "Başyazarımız Oktay Ekşi, dün itibariyle gazetemizden ayrıldı" denilen haberde uzun uzun Ekşi'nin 1952 yılından bu yana meslek yaşamı, faaliyetleri ve aldığı ödüller anlatıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi'nin 28 Ekim'deki yazısına sert tepki göstermiş, “Görün bakın daha neler olacak. Bu gazetecilikle mücadele etmem savaşırım” demişti.

Oktay Ekşi Başbakan'ın bu sözlerinin ardından ertesi gün köşesinde "Ayarını kaçırmışız" başlıklı bir yazı ile özür diledi, ancak tepkiler dinmedi.
Ekşi bunun üzerine akşam saatlerinde istifa ettiğini duyurdu.

BASIN KONSEYİ'NDEN AYRILACAK MI?

Ekşi’nin Hürriyet gazetesinden istifası da yeterli bulunmadı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekşi'nin Basın Konseyi’ndeki görevlerinden de ayrılması gerektiğini söyledi. Ekşi'nin bu görevi bırakması da sürpriz olmayacak.

AHMET HAKAN'DAN İSTİFAYA TAM DESTEK

Ekşi'nin istifasıyla ilgili kararını Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan "Oktay Ekşi yakışanı yaptı" yazısıyla destekledi. Hakan yazısında, "Oktay Ekşi, “kantarın topuzu”nu değil, kantarın kendisini kaçırmıştı" eleştirisi getirdi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK FİLM ANLATTI

Oktay Ekşi ile uzun yıllar birlikte görev yapan Ertuğrul Özkök ise yazısında istifa kararına değinmedi, izlediği bir filmi anlatan "İyi kızı nasıl anlarsınız?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.