BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç, Ekşi'nin istifasını yetersiz buldu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin istifası için ne dedi?

Abone ol

Dün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısında AK Parti ve hükümet aleyhinde 'Analarını bile satan zihniyet' diye söz eden Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi'nin istifasına hükümet kanadından ilk yorum Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç, Ekşi'nin istifa ettiği haberleri ile ilgili olarak ''Sanırım başyazarlıktan istifa etti. Sayın Ekşi'nin, Basın Konseyi Başkanlığından istifa etmesini daha uygun buluyorum'' dedi.

OKTAY EKŞİ'DEN YANIT GECİKMEDİ

Hürriyet gazetesindeki başyazarlık görevinden istifa eden Oktay Ekşi, Bülent Arınç'ın 'Basın Konseyi Başkanlığını da bırakmalı' çağrısına jet yanıt verdi.

Ekşi, yaptığı açıklamada, Hürriyet gazetesi başyazarlık görevinden istifa ettiğini belirterek, istifa gerekçelerini yarın yayımlanacak yazısında açıklayacağını bildirdi.

''Basın Konseyi Başkanlığı göreviniz devam edecek mi?'' sorusu üzerine Ekşi, Hürriyet gazetesinden istifasının Basın Konseyi ile alakası bulunmadığını söyledi.

Ekşi, ''Ben de bunları şimdi televizyonda görüyorum. Bülent Arınç Bey, böyle bir beklentiden söz ediyor. Bu kendi beklentisi'' dedi.