BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
HABER /  GÜNCEL

İstanbul yıkılacak haberi fos çıktı

Bazı basın organlarında yayınlanan 'İstanbul'da yıkım başlıyor' ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada son günlerde bazı basın organlarında yayınlanan 'İstanbul'da yıkım başlıyor' ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada 23 Kasım 2010 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı'na eklenen plan notunun, depreme dayanıksız, çarpık ve yıpranmış binaların, sahipleri tarafından yenilenmek istenmesi halinde bu taleplerin yerine getirilebilmesi için bir ilke kararı niteliğinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada bu notun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve basında sıkça yer alan 'Fikirtepe' örneğinin hayata geçirilmesi için 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı'na konması gereken zorunlu bir not olduğu kaydedildi. Açıklamada, Başkan Topbaş'ın açıkladığı gibi herhangi bir afet anında yıkılması muhtemel bölgelere belirli imar artışları verilerek vatandaşların dönüşümü kendilerinin gerçekleştirmesi sağlanacağı belirtildi.

Alınan bu ilke kararından sonra alt ölçekli planlarda, daha detaylı çalışmalar yapılacağı ve bu alanlardaki yapılaşma şartlarının plan bütünlüğü, ulaşım aksları, altyapı sistemleri dikkate alınarak yeniden belirleneceği ifade edilen açıklamada "Karar bir yıkım kararı veya kamu eliyle yapılacak bir kentsel dönüşüm kararı değil mevcut yapıların sahipleri tarafından yıkılarak yeniden yapılmak istenmesi halinde yapılacak düzenlemelere ilişkin bir karardır." denildi.