BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,91
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Anadolu'nun Renkleri Sergisi açıldı

TÜBİKAM ile Maltepe Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan sergi açıldı. Açılış ile ilgili detaylar ise şu şekilde..

Abone ol

Türkiye Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Merkezi (TÜBİKAM) ile Maltepe Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan ''Anadolu'nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm'' isimli fotoğraf sergisi açıldı. 

 

Hacettepe Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, TÜBİKAM Başkanı Alemdar Yalçın ile Türkiad Araştırmaları Enstitüsü ve Hacettepe Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜDİL) Müdürü Prof. Dr. Ülkü Çelik Şavk yaptı. 

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Osman Ürper ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi İnci Türel'in fotoğraflarından oluşan sergide, Anadolu'daki çeşitli yörelerin doğum, kırklama, düğün, kına gecesi ile ölüm ve ölü bayramı gibi özgün gelenekleri anlatan fotoğraflar bulunuyor. 

ANADOLU RENKLERİ BELGESELİ

Serginin açılışının ardından düzenlenen etkinlikte konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, küreselleşen dünyada her şeyin birbirine benzemeye başladığını belirtti. Son dönemlerde insanların farklılığı fark etmeye başladıklarını anlatan Kazdağlı, bugüne kadar Batı'nın, Anadolu'nun zenginliklerini Türklere gösterdiklerini ancak artık Türklerin de kendi kültür zenginliklerinin farkına varmaya başladıklarını ifade etti. 

Belgesel hazırlığının yorucu bir iş olduğunu vurgulayan Kazdağlı, bu tür yapımların artması için destek verilmesi gerektiğini belirtti. 

Daha sonra 13 bölümden oluşan ''Anadolu'nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm'' isimli belgesel filmin özeti gösterildi. 

Hakkari'den Edirne'ye Anadolu coğrafyasını kapsayan ve Türk kültürünün doğum, düğün ve ölüme dair geleneklerinin tarihsel köklerinin yer aldığı belgesel, 72 il, 264 ilçe, 140 belde ve 330 köyü kapsıyor. Türkiye dışındaki çekimler ise İran, Irak, Suriye, Bulgaristan ve Kırgızistan'a uzanıyor.