BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve Ankara saatlik hava durumu tahminine bakın

İSTANBUL ve Ankara saatlik hava durumu tahminine göre tam iş çıkışında yoğun sağanak bastırdı. Meteorolojiden gelen son hava durumu raporu ise şaşırttı. Hava sıcaklığı 12 derece birden düşecek.

Abone ol

Meteoroloji'nin son hava durumu raporu şaşırttı. Bugünden itibaren tüm yurtta sıcaklıklar 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşüyor. Peki sağanak yağış ne kadar sürecek; Kocaeli, İzmir, Bursa, Balıkesir, Ankara'da hava durumu nasıl olacak?

Önce İstanbul için verilen saatlik hava durumu raporuna bakalım. İstanbul'da saat 15.00'dan sonra bozan hava tam iş çıkışında şiddetli yağmurun başlamasıyla herkesi zor durumda bıraktı.

Gece yarısına kadar İstanbul'un saatlik hava durumu tahmini şöyle;



Ankara saatlik hava durumu tahmini
ANKARA için gelen son hava durumu raporu da şiddetli fırtına ve yağmuru haber verid. Saatlik hava durumu tahminine göre iş saati bastıracak olan yağış gece yarısına kadar sürüyor.

Meteorolojinin sitesinde yayınlanan açıklamada bugünden itibaren yurdun kuzeybatı bölgelerden başlayarak yağışlı havanın, ardından ise serin havanın etkisine gireceği duyuruldu. Hava sıcaklıklarının Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonunda yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde hissedilir olmak üzere (6-12 derece) azalarak mevsim normalleri altında seyredeceği bildirildi. Meteorolojinin yarın ve haftasonu için tahmini şu şekilde oldu

21 Nisan 2017 Cuma günü hava durumu
Marmara, Ege, Karadeniz ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak, Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 kg/metrekare) bekleniyor. Rüzgarın; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Göller Yöresi ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; yağış alan yerlerde hissedilir derecede azalmaya başlarken, diğer yerlerde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

22 Nisan 2017 Cumartesi ve 23 Nisan 2017 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazar günü Karadeniz, İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimlerinin, İç Ege’nin, Göller Yöresi’nin ve İç Anadolu’nun yüksek ve dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

23 Nisan pazar günü aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı. 23 Nisan bayramında hava durumu bir çok ilde yağış veriyor. Daha da önemlisi hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında olması.