BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'lilerin kanlı İstanbul planı deşifre oldu

İstanbul polisi, Silivri'de yakalanan 6 IŞİD'linin bağlantılarını araştırıyor. İddialara göre telefon ve bilgisayar kayıtlarında tutuklanan 6 zanlının IŞİD lideri Bağdadi'nin yardımcısıyla irtibatta oldukları tespit edildi.

Abone ol

İstanbul'da Paris ile birlikte eş zamanlı saldırı planladığı iddia edilen 6 IŞİD'linin bağlantıları inceleniyor. TEM ekipleri, gözaltı alınan 6 kişinin IŞİD lideri Bağdadi'nin yardımcılarıyla irtibatları tespit edildi.

Yakalanan IŞİD'lilerin cep telefonları ve bilgisayarlarında inceleme yapan TEM ekipleri, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yardımcılarıyla irtibatta oldukları belirlendi. Bu arada emniyetteki işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi'ne sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

CİHATÇI JOHN'U TANIMADIĞINI İDDİA ETTİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden Aine Lesley Davis'in, "Cihatçı John" olarak bilinen Muhammed Emwazi'yi kişisel olarak tanımadığını, fakat aynı bölgelerde bulundukları için "Cihatçı John" olarak ismini duyduğunu söylediği öğrenildi.

ADIM ADIM İZLENDİ

Edinilen bilgiye göre, MİT ve Emniyet İstihbarat ekipleri 6 şüpheliyi 2 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapmasıyla takibe başladı. Yaklaşık 8 gün Silivri'de bir villada kaldıklarını belirledi ve ardından operasyonun düğmesine basıldı. Operasyon sonucu geçtiğimiz çarşamba günü Silivri'de bir villaya baskın yapıldı ve yakalanan 3'ü Suriyeli, 2'si İngiliz, 1'i Lübnan'lı toplam 6 şüpheli terörle mücadele uzmanlarınca sorgulandı.

SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞI

Sorgulama sonucu, “Cihatçı John" takma ismiyle dünyada tanınan IŞİD militanıyla bağlantılı olduğu belirtilen Aine Lesley Davis'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin İstanbul'da sansasyonel eylemler planladıkları bilgisi yabancı basına yansıdı. Emniyet yetkilileri sansasyonel eylem planlarıyla ilgili haberleri yalanlamadı.