BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den kongre için gözdağı!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçimli kongre için gereken imzayı toplayacaklarını, eski ve yeni seçilecek delegelere de güvendiğini söyledi.

Abone ol

CHP Milletvekili Muharrem İnce, delegelerin olağanüstü kongre için tehdit edildiğini iddia etti. Seçimli bir kurultay için mutlaka gerekli imzayı toplayacaklarını söyleyen İnce, CHP'deki değişim rüzgarının başladığını ifade ederek "Bu rüzgarın önünde duranlar yok olmaya mahkumlardır" diye konuştu.

Muharrem İnce, Habertürk'te Ece Üner'in sorularını cevapladı. Milletin 7 Haziran'da AK Parti'nin ipini çektiğini; ancak 1 Kasım'a kadar geçen sürede muhalefetin bir türlü bir araya gelemediğini söyleyen İnce, 1 Kasım'daki başarının AK Parti'ye ait olmadığını, muhalefetin beceriksizliğinden kaynaklandığını ileri sürdü. İşte İnce'nin açıklamalarından satır başları;

"Delegelerimizin vicdanlarına güveniyorum ama onları tehdit ediyorlar, baskı uyguluyorlar. Seçim öncesi topladı onlar (AK Parti), biz de toplayalım. Neden korkuyorsunuz?

"CHP'Yİ DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bu partiyi yönetenlerin, partiyle ilgili hikayeleri yok! Bu partiye başka partilerden gelen olmayacak mı? Tabii ki gelecekler ama partiyi

Allah kahretsin deyip bize oy verenler var. Emanet oylar var. Lanet olsun başka seçeneğimiz yok deyip bize veriyorlar. Merkez de ANAP ya da DYP gibi bir parti olsun bakalım bizim oyumuz kaça düşecek!

dönüştürmeye gelmeyecekler, bizi geliştirmeye gelecekler. Daha dün üye olanlan bir gün sonra partide genel başkan yardımcısı olabiliyor. Bakın Tuğrul Türkeş, MHP'den AK Parti'ye gitti. Hadi bakalım AK Parti'yi dönüştürmeye çalışsın. Böyle şey mümkün değil. Peki bize gelen neden partiyi değiştirmeye çalışıyorlar.

"KILIÇDAROĞLU GİTSİN DİYE DERDİM YOK"

Kılıçdaroğlu gitsin diye bir derdim yok benim. Ülke karanlığa doğru gidiyor. Eski öğrencilerimle görüşüyorum. Çok daha donanımlı gençler bunlar. Ülkeden gitmeyi düşünüyorlar. Üzülüyorum bu hadiselerden. Daha iki gün önce bir nikah şahidi oldum. Evlenen çiftin ablası, çocuğunu Amerika'da dünyaya getirmiş. Neden mi? Kendilerini güvende hissetmiyorlar bu ülkede.

"SÖZ ADAY OLARAK ÇIKMAYACAĞIM"

Bu süreci iyi yönetemedi. Her umut olan illa başarılı olacak diye bir şey yok! Kadrolar iyi oluşturulmadı, net olunmadı. Cesur bir ekip kurulmadı. Bunlar yapılmayınca bir süre sonra insanlar umutlarını yitirdi. Ben bunları anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Kendisinin partiyi olağanüstü kongreye götürmesini ve abilik yapmasını istiyorum. Eğer gerçekten delegelerden bir kez daha güven oyu alırsa bende onun yanında olacağım ve olağan kongrede karşısına aday olarak çıkmayacağım.

"İHSANOĞLU'NU DESTEKLERDİM"

Ben genel başkan olsaydım Sayın Baykal, Erdoğan ile görüşemezdi. Eğer ben genel başkan olsaydım, koalisyon görüşmeleri sadece bir hafta sürerdi. Sonra gider görevi ister ve eğer vermesse meydanlara inerdim. Hatta bu konuda Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklerdim. Bu millet herşeyi anlıyor. Bu millet AKP'nin ipini çekti 7 Haziran'da! O arada baktı HDP, terör örgütü PKK ile bağlantısını kesemedi. Eğer bunu yapsaydılar Türkiye partisi olurdu. MHP herşeye hayır diyen parti. Millet bunu da gördü. CHP, 7 Haziran öncesi gitsin diyordu sonra da koalisyon kurmak için çabaladı. Millet bunlarla olmuyor deyince yine AK Parti'ye oy verdi."