BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  DÜNYA

IŞİD'e karşı Türkmen-Kürt ittifakı!

Türkmen siyasiler, Kerkük'ün terör örgütü IŞİD saldırılarından korunmasında Türkmenlerin de resmi ve fiili olarak görev alması için Vali Kerim ve diğer yetkililerle görüştü.

Abone ol

Irak'taki Türkmen siyasiler, Kerkük'ün terör örgütü IŞİD saldırılarından korunmasında Türkmenlerin de resmi olarak görev alması için harekete geçti.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan başkanlığındaki heyet, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Vali Yardımcısı Rakan Sait ve İl Meclisi Başkan Vekili Rebvar Talabani'yi ziyaret etti.

Hasan Turan, görüşmeler sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenlerin, Kerkük'ün sınırlarında ciddi görevler üstlenmesi için girişimde bulunduklarını belirterek, "Kerkük'ün güvenliğinde fiilen ve resmen yer almak için çabalıyoruz. Bu konuda görüştüğümüz taraflardan olumlu cevaplar aldık. Ayrıca tüm Türkmen siyasi partilerle konuyu istişare ediyoruz" dedi.

Kerkük'ün güneydeki IŞİD sınırında çok sayıda Türkmen köyü olduğunu aktaran Turan, bu köylerin "en iyi" şekilde korunması gerektiğine işaret ederek, "Sınırdaki Türkmen köylerinin korunması için mevcut güçleri takviye etmemiz gerekiyor. Kerkük'ün iç güvenliğinde de görev almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.