BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  GÜNCEL

IŞİD roketleri ve Kobani'de son durum

Kobani'de IŞİD tarafından atılan roketlerin seri numaraları silinmiş. Sokaklarda ceset kokuları hakim. İşte Kobani'de son durum

Abone ol

IŞİD'in ele geçirmek için 134 gün boyunca saldırdığı Kobani harap hale geldi. Şehir merkezinde IŞİD tarafından atılan patlamamış roketler büyük tehlike saçıyor. Roketlerin üzerindeki seri numaraları, silahların hangi ülkeden temin edildiğinin anlaşılmaması için silinmiş. Zorava bölgesine sığınan IŞİD militanlarıyla çatışmalar sürüyor. İşte Kobani'de son durum

IŞİD'in yaklaşık 4 ay boyunca yoğun bir şekilde  saldırdığı Kobani'de şimdi de IŞİD tarafından atılan patlamamış roketler büyük tehlike teşkil ediyor. Star Gazetesi'nden Şehmut Çakan'ın haberine göre, atılan roketlerin üzerindeki seri numaraları ve menşei, silahların hangi ülkeden temin edildiğinin anlaşılmaması için silinmiş. Kobani merkezinde bulunan onlarca roket mermisinin imhası için çalışmalar sürerken, uzman ekiplerin yetersizliği işleri yavaşlanıyor.

CESET KOKULARI YAYILIYOR

Kobani’de IŞİD’in attığı ancak patlamayan havan mermilerinin üzerindeki numaraların ve menşeinin de silindiği gözleniyor. Kent merkezinde pek çok noktada görülebilen patlamamış roket ve havan mermileri tehlike saçıyor. Türkiye'ye sığınmış bazı aileler evlerini kontrol etmek için dönerken, kent merkezindeki bazı binalardan ise ceset kokuları yayılıyor. Kobani'nin her sokağında patlamamış bombalara rastlanırken, enkaz altında çıkarılmamış cesetlerin kokusu bütün kenti sarmış durumda.

IŞİD YENİDEN TOPARLANMAYA ÇALIŞIYOR

Kobani’den püskürtülen IŞİD’in köylerde toparlanmaya çalıştığı öğrenilirken, Rakka ve Telabyad’tan takviye birliklerinin yola çıktığı yönünde bilgiler alındı. Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ise Kobani üzerinde sürekli keşif uçuşu yapıyor. Kobani’yi ele geçirmek isteyen ancak YPG öncülüğündeki Kürt güçlerince püskürtülen IŞİD militanları, Türkiye sınırındaki Zorova bölgesine sığındı. Kobani merkezine birkaç kilometre mesafedeki bölgede IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmalar aralıklarla sürüyor. Kobani’de bulunan peşmerge güçleri toplarla IŞİD’in bulunabileceği alanları sürekli bombalıyor. PYD güçleri Kobani’ye açılan tüm yollar üzerinde kontrol noktaları kurarken, şüpheli görülenler hemen kimlik kontrolünden geçiriliyor.

IŞİD SINIRDAKİ SİVİLLERE DE SALDIRDI

Kobani Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen, IŞİD’in Tılşeir bölgesinde bekleyen sivil halka havan toplarıyla saldırdığını söyledi. Hesen, saldırı sonucu 2 kişinin öldüğünü, 10 kişi yaralandığını açıkladı. Durumu ağır olan 3 kişinin ise Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Bu arada, sınırda olayları takip eden Türk vatandaşlarına da IŞİD tarafından ateş açıldığı belirtilirken, açılan yaylım ateşinde bir kişi yaralandı.