BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  DÜNYA

IŞİD militanından ürperten eylem!

Kosova'dan Suriye'ye giderek IŞİD'e katılan bir militanın yayınladığı fotoğraf, ülkeyi ayağa kaldırdı.

Abone ol
Kosova’nın Kaçanik kentinden 1 buçuk yıl önce Suriye’ye ardından da Irak’a geçerek terör örgütü IŞİD’e katılan 27 yaşındaki Lavdrim Muhaceri’ni sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir kişinin başını keserken fotoğraflarını yayınladı.
 
Muhaceri paylaştığı kan donduran fotoğraflarla birlikte paylaştığı görüntüde ise, IŞİD’e katılan 100’ün üzerinde Arnavut olduğunu belirterek, cihat çağrısı yaptı. Muhaceri’nin paylaştığı fotoğraflar Kosova’yı derinden sarstı. 
 
YAHYAGA: "DİNİ AŞIRICILIĞIN KAYNAĞI OLMAYACAĞIZ"
 
Kosova Güvenlik Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga,  Kosova’nın şiddet ve nefrettin ihracatçısı olmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada,  Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga,  ülkede dini aşırıcılık ve radikalizm tehditlerinin tartışılması ve bu kabul edilemez olguların durdurulması  ve bunlarla mücadelenin sürdürülmesi  için Kosova güvenlik kurumlarının hemen harekete geçmeleri, Lavdrim Muhaçeri için tutuklama emri ve Muhaceri ailesin sorguya alınması isteminde bulunduğu belirtildi. Bildiride, Suriyedeki  terör gruplarına üye oldukları gerekçesiyle tutuklanan Ilir Berişa,  Sedat Topoyani ve Yetmir Kuçuku’nun gözaltı sürelerinin iki ay daha uzatıldığını kaydedildi. Muhaceri’nin görüntülerine,  Kosova Demokratik Birliği Başkanı Isa Mustafa da tepki gösterdi.

115.20140731210100.jpg