BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  GÜNCEL

IŞİD bölgesinden ateş açıldı! 1 asker şehit!

IŞİD'in etkin olduğu bölgeden Türkiye sınırına ateş açılması sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker ise kayıp!

Abone ol

Kilis’e Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir asker şehit oldu, bir askerin ise kayıp olduğu belirtildi. Saldırıda şehit düşen askerin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem olduğu açıklandı. 

Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın yaptığı açıklamaya göre; IŞİD'in etkin olduğu bölgeden, muhtemelen kaçakçıların açtığı ateş sonucu bir asker şehit oldu, bir asker ise kayıp.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 18.30 sıralarında Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye’den ateş açıldı.

TSK'DAN O NOKTALARA JET MİSİLLEME- TIKLA

Yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden Yusuf Beylem şehit oldu.  Kilis Valisi Süleyman Tapsız, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

21 yaşındaki Yusuf Beylem'in şehit olduğu haberi, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu.
yusuf-beylem-kilis-şehidi.jpg
Yusuf Beylem'in şehit olduğu haberinin verildiği amcası Ali Beylem ile ailesi sinir krizi geçirerek baygınlık geçirdi.

BABASI GAZİANTEP'TE ÖĞRENDİ
Yusuf Beylem'in şehit olduğu haberini, kalp hastası babası İsa Beylem anjiyo olmak için gittiği Gaziantep'te öğrendi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba İsa Beylem'in anjiyo olup Akçakale'ye gelmek için yola çıktığı öğrenildi.yusuf-beylem-şehit-oldu.jpg

DAĞITIM İZNİNE GELMEMİŞ
4 aylık asker olan şehit Yusuf Beylem'in dağıtım izni kullanmadığı ve ailesinin ise geçtiğimiz günlerde Kilis'e giderek kendisini ziyaret ettiği öğrenildi. Şehidin amcası Ali Beylem, kalp hastası olan kardeşi İsa Beylem'in anjiyo olmak için Gaziantep'te olduğunu belirterek, "Dağıtım iznine gelmedi. Kilis yakın diye ailesi geçenlerde yanına ziyarete gitti. Kalp hastası olan babası şuanda Gaziantep'te. Kendisinin haberi var. Anjiyo olmuş ve buraya geliyor" dedi.

5'i erkek, 4'ü kız 9 çocuklu ailenin 4'üncü çocuğu olduğu öğrenilen Yusuf Beylem'in, yarın Kilis'te düzenlenecek tören sonrası memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde toprağa verilecek.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, çıkan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, bir askerin şehit olduğu belirtilirken, bir asker ile irtibatn kesildiği, arama faaliyetlerinin ve operasyonların devam ettiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle; "01 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."