BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  EKONOMİ

İş kazasında 'bildirim' uyarısı!

Türkiye Taşkömürü Kurumunda, iş kazası ve meslek hastalıklarının süresi içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemesi nedeniyle ödenen gecikme cezası ve tazminatlar, servis şeflerinden tahsil edilecek.

Abone ol

TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın yayımladığı "İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Bildirimleri" konulu genelgede, kurum iş yerlerinde meydana gelen iş kazalarının yanı sıra meslek hastalıkları bildirimlerinin SGK'ya süresi içinde yapılmamasının, idari para cezası ile geçici iş göremezlik tazminatı ödenmesine neden olduğu belirtildi.

İlgili yasa gereği söz konusu bildirimlerin, durumun öğrenilmesinden başlayarak 3 gün içinde SGK İl Müdürlüğü'ne yapılması gerektiği ifade edilen genelgede, "İş kazası ve meslek hastalığı bildirimleri müesseselerde kaza memurları, diğer iş yerlerinde ilgili servis şefleri tarafından yerine getirilecektir. Süresi içinde SGK'ya bildirim yapılmaması nedeniyle ödenen gecikme cezası ve tazminatlar, servis şeflerinden rücu edilecek" denildi.

Genelgede, iş kazası ve meslek hastalığı bildirimlerinin süresi içinde yapılması, gecikme cezası veya iş göremezlik tazminatı ödenmesine neden olunmaması istendi.