BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  DÜNYA

PUTİN: ’’ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR’’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayında halkın sorularını cevapladı.<br/>Ağırlıklı olarak iç meselelere ilişkin açıklamalarda bul...

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayında halkın sorularını cevapladı.
Ağırlıklı olarak iç meselelere ilişkin açıklamalarda bulunan Putin, ülkedeki demografik durumunun iyileşmesini olumlu bir gelişme olarak gösterdi. Putin açıklamalarında, Kremlin’ çıktıktan sonra koyulan hedeflerin çok zor olduğunu, bu nedenle çok çalışılması gerektiğini de ifade etti. Putin’in devlet başkanı olarak 7’nci kez düzenlediği "Vladimir Putin ile Doğrudan İletişim” isimli program için dün saat 14.00’a kadar telefon yoluyla 957 bin, SMS ile 174 bin ve e-postayla 103 bin soru alındı. Putin, gelen 1 milyon 235 bin soru arasından seçilen konularda açıklamalarda bulunurken, programa katılan izleyicilerin doğrudan sorduğu sorulara da cevap verdi.
Geçen yıl yaklaşık 2 milyon soru arasından sadece 88 soruya cevap verebilen Putin, bu yıl bir saatlik program boyunca yaklaşık 40 soruyu cevaplayabildi.
Rusya’da birçok televizyon kanalı ve radyo istasyonundan canlı olarak yayınlanan programda Putin’in açıklamalarında öne çıkan mesajlar şöyle oldu:

"ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"
Putin, sorulan sorular üzerine, "Kremlin’e çıktıktan sonra koyduğum hedefler, gerçekleşmesi çok zor hedefler. Bu nedenle çok çalışmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak iyi sonuçlar elde edemeyiz. Demografik durum iyileşiyor. Ölüm oranı azalıyor. İş yapma koşulları düzeliyor. Emekli maaşlarını iki kez artırdık. Gelinen noktada ortaya çıkan sonucun memnuniyet verici olduğunu söyleyebilirim. Rusya’daki ekonomik durum, küresel piyasalardan bağımsız değil. Küresel kriz ve özellikle euro bölgesinde yaşanan kriz, Rusya’yı doğrudan etkiliyor. Bunların etkilerini azaltmaya çalışıyoruz. Ekonomiyi kalkındırmak için inovasyona ağırlık vereceğiz. Vergi sistemini yenilemek için gerekli koşulları oluşturacağız. Yıl sonundaki enflasyon hedefimiz yüzde 5,9" açıklamalarını yaptı.
Hükümette istifalar olacağı konusunda çıkan haberleri değerlendiren Putin, “Kabinenin çalışmalarından memnunum. Medvedev hükümeti göreve başlayalı henüz bir sene bile olmadı. Verilen sözlerin yerine getirilmesi için süre tanınmalı" diye konuştu.
Bu arada eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin de programa katılan isimler arasında yer aldı. Vladimir Putin, iki dönem birlikte çalıştığı Kudrin’i överek eski bakanın daha önce iki kere dünyanın en iyi finans bakanı seçildiğine vurgu yaptı. Putin, “Kudrin hükümete geri dönecek mi?” sorusuna “Teklif ettik ancak kabul etmedi” karşılığını verdi.
(İHA)