BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.421,52
HABER /  DÜNYA

DÜŞMEDİK, DÜŞÜRÜLDÜK

Spor Toto Süper Lig’de küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nun kulüp başkanı Ali Kahramanlı, takımın bilinçli olar...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdmanyurdu’nun kulüp başkanı Ali Kahramanlı, takımın bilinçli olarak birileri tarafından ligden düşürüldüğünü ileri sürerek, "Bugün biz düşmedik, düşürüldük. Mersin İdmanyurdu’nun üzerinde oyunlar oynandı" dedi.
Kahramanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın ligden düşmesinden dolayı oldukça üzgün olduğunu söyledi. Mersin İdmanyurdu’nun 29 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkan bir takım olduğunu hatırlatan Kahramanlı, göreve geldiklerinde takımın alt liglerde olduğunu, önce PTT 1. Ligi’ne ardından da Spor Toto Süper Lig’ine çıktıklarını belirtti. Bugünlere çok zor şartlar altında geldiklerini kaydeden Kahramanlı, "Şunu çok net söylüyorum; bu sene çok şanssızlıklar oldu. Şanssızlıklar peşimizi bırakmadı. Bugün biz düşmedik, düşürüldük. Mersin İdmanyurdu’nun üzerinde oyunlar oynandı. Kapalı kapılar arkasında bu takım daha önceden hesaplandı ve düşürüldü" diye konuştu.
Tabi bu süreçte kendilerinin de hatalarının olduğunu ifade eden Kahramanlı, şöyle devam etti:
"Bizim kendi hatalarımız olmadı mı? Elbette oldu. Hoca ve transfer konusunda mutlaka hatalarımız olmuştur. Yönetim konusunda da hatalarımız olmuştur. Bugün bu duruma gelmiş olmamızdan dolayı çok üzülüyorum. Çünkü bunu hak etmedik. Malımla, canımla, her şeyimle 24 saat çalıştım. Emek verdik ama bugün bunların hiç biri konuşulmuyor. Biz bugünlere gelirken, ne tesisimiz ne stadımız vardı. Yıkılmak üzere olan bir stadı, tribünleriyle, ışıklarıyla, giriş-çıkışlarıyla her şeyimizi vererek yeniledik. Buraya gelmek kolay olmadı ama çok kolay gittik. Biz her şeyden önce bugün yaşadıklarımızı hak etmedik."
Takımın bu duruma gelmesinde futbolcuların da payının büyük olduğunu savunan Kahramanlı, "Bugün bizim düşmemizde futbolcuların çok büyük payı var. Futbolcu, para isterken parasını verdik, prim isterken primini ödedik. Mart ayına kadar oyuncularımızın parasını ödemişiz. Mart ayının sadece bir bölümü kalmış. Ama 4 galibiyetimiz var. Her şeyden önce futbolcu yaptığı işe inanması gerekirdi. İşinin hakkını vermeliydi. Hiç bir şeyi esirgemedim, her şeyimi bu kulübe verdim. 29 yıl sonra Süper Lig’e çıkan bir takımın 2 yıl sonra yeniden düşmesi hoş değil" ifadelerini kullandı.
Kendisinin her zaman zoru başaran bir kulüp başkanı olduğunu vurgulayan Kahramanlı, şöyle konuştu:
"Yeni oluşacak yönetimle yeniden Süper Lig’e çıkmak benim boynumun borcu olacak. Bundan sonra yönetime girecek arkadaşlar, maddi manevi takımın yanında olacak ve önümüzdeki sene yeniden Süper Lig’e çıkarma şartıyla yola çıkacak. Benimle birlikte diğer yöneticileri, teknik heyeti, futbolcusu, malzemecisi ve masörüne kadar herkes bu hedefe inanacak ve gerekli sorumluluğu alacak. Takımı yeniden Süper Lig’e çıkarma şartıyla görev alacağız."
Kahramanlı, son haftalarda ciddi eleştiriler aldıklarını dile getirerek, kendisini eleştirenler de sitemde bulundu. Bu işi daha iyi yapacak olan varsa, takımı daha iyi yerlere taşıyacak olanlar varsa ortaya çıkmasını isteyen Kahramanlı, "Bugüne kadar kimse yanımızda olmadı ama biz yinede onların yanında oluruz. Biz onlarla kolkola yürürüz. Kim gelirse gelsin, yürekleri varsa ortaya çıksınlar" diye konuştu.
Kulübün kentin en önemli takımı olduğuna işaret eden Kahramanlı, şöyle devam etti; "Bu takım benim değil, kentin takımı. Takımın başına geçmek isteyenlere, her şeyimizle yanında oluruz. Ama yoksa, bize herkes destek versin, yanımızda olsun. Ben hep dedim, ’Yarın geç olur, gelin beraber olalım’ diye. ’Bugün sahip çıkın, iş işten geçtikten sonra ah demenin bir anlamı olmaz’ dedim. Ama bugün ah da diyoruz vah da. Çünkü küme düştük. Kim kaybetti? Bu şehir kaybetti. Yazık değil mi? Tabi ki yazık. 29 yıl sonra Süper Lig’e çıkan bir şehirsiniz, neden sahip çıkmadınız? 1 milyonluk şehirde bin tane kombine satılmış, ayıp değil mi? Koskoca statta 30 tane reklam görebilir misiniz? Ne verdiniz de beni ne eleştiriyorsunuz? Ben yapabildiğimin en iyisini yaptım. Ama maalesef kimse bana sahip çıkmadı."
(İHA)