BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

HAYDAR ALİYEV’İN 90. DOĞUM YILI ETKİNLİKLERİ

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in gelecek ay kutlanması planlanan 90. doğum yılı etkinlikleri çerçevesinde Kırgızistan’ın ...

Abone ol

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in gelecek ay kutlanması planlanan 90. doğum yılı etkinlikleri çerçevesinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te ’Haydar Aliyev-Her zaman çağın ilerisinde’ başlıklı konferans düzenlendi.
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kasım Tınıstanov konferans salonunda Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen konferansa; yabancı ülke büyükelçileri, Kırgız yetkilileri ve üniversite öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansın açılış konuşmalarını yapan Azerbaycan’ın Bişkek Büyükelçisi Hidayat Orujov, Azerbaycan’ın gelişmesinde Haydar Aliyev’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Nadir ve yetenekli adamlar her zaman çağın ilerisinde. Onlardan biri de Haydar Aliyev” dedi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Daire Başkanı Yardımcısı Sapar İsakov ise Azerbaycan’ın coğrafik açıdan Kırgızistan’dan uzak olmasına rağmen Kırgızistan’ın güvenilir iş birliği ortağı olduğunun kanıtlandığını açıklayarak, “Egemen Azerbaycan ülkesi, Haydar Aliyev’in yönetmenliği altında büyük başarılar kazandı, dünya toplumunun saygıdeğer üyesi oldu. Haydar Aliyev hayatını, sevgisini vatanına armağan etti” ifadelerini kullandı.
Türk dünyası liderlerinin gençlere yol gösterdiklerini belirten Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi rektörü Sebahattin Balcı ise, “Haydar Aliyev Azerbaycanlı kardeşlerimiz için ne kadar değerliyse bizim için de o kadar değeri var. Haydar Aliyev Türk dünyası atalarından biri” dedi.
Konferans sonrası basın açıklamasında bulunan Hidayat Orijov, ünlü önder Haydar Aliyev’in doğum günü etkinliklerinin Türkiye’de ve Asya ülkelerinde yapılacağını ifade ederek, “Kardeş Kırgızistan’da 10 Nisan’dan 10 Mayıs tarihine kadar yapılacak etkinlikler çerçevesinde, bilim akademisinde sergiler düzenlenecek ve yerel televizyon kanallarında önderin hayatını anlatan filmler gösterilecek” dedi.
(İHA)