BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İranda Abtahiye suikast girişimi

İran'da reform yanlısı eski cumhurbaşkanı Abtahi, iki kez suikast girişiminde bulunulduğu açıklandı.

Abone ol

İran'ın reform yanlısı eski cumhurbaşkanı yardımcısı Muhammed Ali Abtahi, bugün 2 kez saldırıya uğradığını açıkladı.

Seçim sonrasındaki olayları takiben kasım ayında 6 ay hapse mahkum edilen daha sonra da kefaletle serbest bırakılan Muhammed Ali Abtahi, reformculara ait Parlemannews.ir sitesindeki açıklamasında, ''Bu sabah Tahran'ın güneyindeki bir camiden çıkarken sivil giyimli birçok kişinin saldırısına uğradım. Daha sonra, aracımla seyir halindeyken, bir başka araç yolumu kesti, birçok motosikletli, aracıma kablo ve bıçaklarla saldırdı, camları kırdı'' dedi.

Ali Abtahi, saldırganların aracına göz yaşartıcı gaz da attığını, mucizevi bir biçimde aracından çıkmayı başardığını anlattı ve ''Bu vahşi bir saldırı. Kimse yardımıma gelmedi'' ifadesini kullandı.

Sitede, aracın hasarlı halini gösteren bir fotoğraf da yayımlandı.

Fars ajansı ise, saldırıya kısa bir haberle yer verdi. Haberde, polisin Ali Abtahi'nin darbe almasını engellediği ancak aracının hasar gördüğü ve camlarının kırıldığı belirtildi.

Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin yardımcılığını yapan Muhammed Ali Abtahi, protestocuların, 2009'da Mahmud Ahmedinejad'ın ikinci kez seçilmesine tepkiyle sokağa dökülmesinde rolü bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan binlerce kişiden biriydi.