BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

İran teknoloji yardımına hazır

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İslam ülkelerine teknoloji yardımıma hazır.

Abone ol

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, bilim ve teknoloji alanındaki tecrübelerini diğer İslam ülkeleriyle paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Hamaney, resmi ziyaret için ülkesinde bulunan Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Cile ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, İslam ülkelerinin ilerleme ve gelişme için büyük kapasiteye sahip olduğunu, bunun gerçekleştirilmesi için Müslüman ülkeler arasında ciddi bir işbirliği yapılması gerektiğini kaydetti.

Büyük güçlerin, İslam toplumunun önündeki fırsatlardan yararlanmasına ve gelişmesine engel olduğunu ifade eden Hamaney, İran'ın İslam Devrimi'nden sonra inançla çalışarak bilim ve teknoloji alanında büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

Devrimden sonra kaydedilen en önemli gelişmenin nükleer teknoloji olduğunu dile getiren Hamaney, "İran İslam Cumhuriyeti, teknoloji ve bilim konusunda tecrübelerini diğer İslam ülkelerine vermeye hazırdır" dedi. Büyük ve sömürgeci güçlerin silah satmak için Orta Doğu'da sürekli savaş çıkardıklarını söyleyen Hamaney, bölgede savaş ve çatışmanın sürmesi için petrol parası karşısında bu ülkelere silah satıldığını ifade etti.