BIST 10.528
DOLAR 32,26
EURO 35,16
ALTIN 2.423,78
HABER /  DÜNYA

Bankaya buldozerle girdiler

Girit adasında soyguncular bir banka şubesini buldozerle yıkarak, kasayı alıp kaçtı.

Abone ol

Yunanistan'ın turistik Girit adasında soyguncular bir banka şubesini buldozerle yıkarak, kasayı aldıktan sonra kayıplara karıştı.

Polis, Girit adasınının turistik Kalivas bölgesinde dün sabaha karşı güpegündüz yapılan banka soygununda, 200 bin avro tutarında paranın çalındığını belirterek, zanlıların yakalanması için tüm bölgede helikopter desteğinde operasyon düzenlendiğini kaydetti.

Akıl almaz ve son derece organize soygunda, çete üyeleri önce bankaya giden yolları yakındaki bir şantiyeden çaldıkları beton karıştırıcı kamyonlarla kapattılar. Yine şantiyeden çaldıkları buldozerle banka şubesinin duvarlarını yıkan soyguncular, kasayı ele geçirmeyi başardılar.

Yakındaki otelde gürültüye uyanan turistler ise çete üyeleri otomatik silahlarla havaya ateş açınca müdahale etmeye çekindiler. Olay yerine ulaşmaya çalışan polis ekibi de yollar kapalı olduğu için amacına ulaşamayınca, çete üyeleri yanlarında para kasası olduğu halde bir kamyonetle kayıplara karıştılar.

Polis, şimdiye dek sadece soygucuların kaçarken kullandığı ve ardından tüm izleri yok etmek için ateşe verdiği kamyonetin enkazını bulabildi. Girit halkı uzun süredir, adada suç oranının artması üzerine güvenlik önlemlerinin artırılması talebinde bulunuyor.