BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

İnternet gazetecileri meydan okudu!

İnternet Medyası Derneği Genel Başkanı Hadi Özışık, hükümetten eşit şartlarda rekabet istedi!

Abone ol

İnternet Medyası Derneği Genel Başkanı Hadi Özışık, TV Net ekranlarında Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. İnternet medyasını yeni bir düzenlemeye tabi tutacak yasal hazırlıkları değerlendiren Özışık hayli iddialı açıklamalarda bulundu.

İnternet Medyası yasa taslağını inceleyen Özışık, yasanın ihtiyaçları karşılayacak düzeyde olduğunu, memnuniyetle karşıladıklarını söyledi... İnternethaber Yayın Grubu olarak Hürriyet.com.tr ile eşit şartlarda yarıştıkları taktirde açık ara fark atacaklarını söyleyen Hadi Özışık, internette tetikçilik yapan siteleri de topa tuttu...

İSTİHDAMA KATKISI OLAN CİDDİ MÜTEŞEBBİSLERİZ

İnternet gazetecileri merdiven altında çalışan üç beş kişiden oluşan bir grup değil. Gündem belirleyen, ses getiren, gerçek gazetecilerden oluşan yayın kuruluşlarıdır. Mesela İnternethaber'de 60 kişi çalışıyor, Yavuz Semerci'nin Gazeteport'unda 40 kişi çalışıyor, Serkan'ın En Son Haber'de 25 kişi çalışıyor, Rota Haber'de 15 kişi çalışıyor. Ekonomiye de katkısı var, yüklü vergi ödemesi yapıyoruz. İstihdama katkısı olan ciddi müteşebbisleriz ama gazeteci değiliz. Ülkenin gündemini tayin eden haberler yapan bizlerin gazeteciden sayılmıyoruz. Neden? Çünkü bir yasamız yok.

Nedir senin bu sarı basın kartı merakın neden bunun peşinde koşuyorsun diye soruyorlar. Ama konu benim basın kartım değil ki benim zaten var. Benim muhabir arkadaşım parlemantoya giremiyor örneğin çünkü basın kartı verilmiyor. Bu yasa çıkarsa arkadaşlarımızın bu sorunu çözülmüş olacak.

YENİ YASAYLA HABER SİTELERİ ARTIK KAPATILAMAYACAK

Bir sitenin içeriğine şikayet gittiğinde mahkeme anında kapatma kararı verebiliyordu. Avukat gidiyor, hakim de internet sitelerine zaten üvey evlat muamelesi yapıldığı için rahatlıkla kapatma kararını veriyor. Uyarı da içeriği yayınlayan siteye göndermiyor. Hosting şirketine gidiyor uyarı, oradaki arkadaşlar da bir yanlışlık olmuş herhalde deyince benim haberim olmadan sabah kalktığımda sitemi kapatılmış olarak buluyorum. Yeni yasayla birlikte bunlar son bulacak. Haber siteleri kapatılamayacak...

TETİKÇİLİK YAPAN İNTERNET SİTELERİ NE OLACAK?

Adam genel yayın yönetmeni, gazete-tv yönetiyor. Tetikçi tutuyor, (internet sitesi) hadi maaşını da söyleyeyim; 2500 lira. 'Al oğlum sağa sola saldır' diyor... Bu şu anda Türkiye'de olan bir şey. Ve bizim adımız da kirleniyor... CHP'nin iftar yemeğini 'mübarek Ramazan gününde kahvaltılı basın toplantısı düzenlediler' diye haber yaptılar. Bu tetikçiler yaptı... Ben CHP'ye muhalif olabilirim ama iftira atma selahiyetini kendimde nasıl görürüm? Sen inanan bir insansın nasıl böyle bir şey nasıl yapabilirsin?

Bugüne kadar hangi tetikçi ayakta kalabilmiş ki? Tetikçiyle birlikte onu kullananlar da gider... Ben arkadaşları uyarıyorum, o tetikçiler sizin başınızı belaya sokuyor, herkez görüyor herkes biliyor... Ya arkadaşlar gazetenizi yönetin, televizyonunuzu yönetin... Bu yasa çıktığı zaman bu tetkçilere de yer kalmayacak zaten.

HÜRRİYET.COM.TR SÖZ VERDİ AMA ÇIPLAK KADIN FOTOSUNDAN VAZGEÇMEDİ

Gelin bizim sitelerimize de bakalım gazetelerin resmi web sitelerine de bakalım. Aradaki farkı görün... Biz sadece İnternethaber'de günde 6.5 milyon sayfa gösterimi yapıyoruz, neden? Çünkü pornografik yayınlardan uzak duruyoruz. Koskoca gazete, adını da veriyorum Fatih Çekirge, çıktı söz verdi 'bundan sonra böyle fotoğraflar yok' dedi ama Milliyet'in gerisine düşünce hemen eskiye döndü...

BİZİ ELEŞTİRENLER ŞİMDİ BİZİM HABERLERİMİZİ ÇALIYORLAR

Eskiden bizden 'haberlerimizi çalıyorlar' diye şikayet edenler şimdi bizim haberlerimizi çalıp çırpıyorlar... Rekabet yasalarına uymaları gerekiyor. Ahmet Hakan Hürriyet'te yazıyor ama hürriyet.com.tr'de de boy gösteriyor. Ahmet Hakan'ın ben haberini yapıyorum. Sen olduğu gibi oraya koyup benim yazarım diyorsun. Koy oraya nomral bir yazar, eşit koşullarda yarışalım, bırak eşit de olmasın, sadece aynı şartlarda yayın yapalım. Benim matbaa, kağıt ve dağıtım sorunum yok ki. Ben insana yatırım yapıyorum.