BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Tatlıses'le ilgili son açıklama

Başından vurulan İbrahim Tatlıses'in hayati riski sürüyor. Doktorundan açıklama var.

Abone ol

Silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Ameliyattan çıkan Tatlıses yarına kadar uyutulacak. Ameliyat sonrası açıklama yapan Tatlıses'in doktoru şu an önemli olan hayatı riski ortadan kaldırmak olduğunu, ancak kalıcı bir hasar olabileceğini söyledi. Beyin cerrahı İlhan Elmacı, "Konuşma değil ama hareket kabiliyetini yitirebilir" dedi.

Tatlıses'in uğradığı silahlı saldırı Başbakan Erdoğan'ın da gündeminde. Erdoğan hastaneyi arayarak "Tatlıses'le ilgili gereken herşey yapılsın" talimatı verdi.

Ameliyat sonrası Tatlıses için yapılan açıklama şöyle:


"Olayın ilk olduğu saatlerde şuuru açıktı. Seslendiğimizde bizi anlamakta ciddi zorluk içindeydi.

Bu yaralanmaya bağlı beyin içinde ciddi hasar meydana gelmiştir. Açık beyin yarası mevcuttu. Kafasında, çarpmanın olduğu yerde çok fazla kırık vardı.

Ameliyatın ardından biz hastamızı yoğun bakıma aldık. Kafa içi basıncını düşürmek için ilaçlar veriyoruz. Ara ara da gelişmeleri tomografiyle ölçümlerle takip ediyoruz.

Buket hanımın durumu iyi. O ameliyattan zaten uyanık olarak çıktı. Onda beyinle ilgili oluşmuş bir hasar yok.

Konuşma güçlüğü olacağını zannetmiyorum. Beyin hasarının olduğu taraf o merkez değildir. Ancak bir güç azalması olabilir. Vücudun karşı tarafını kontrol eden merkez. O nedenle bir tarafta felci vardı.

Beynimizin sağ tarafı sol vücut tarafını, sol tarafı ise sağ tarafını kontrol eder. Burada yaralanma sağ tarafta. O yüzden geldiğinde sol tarafı felçti. Kısmi felç söz konusu olabilir. Olayı oluştuğunda bir felç oluştuğu için, bizim işimizde girerken ki durumu çok önemli. Önce hayati riskle mücadele etmemiz lazım. Bunu inşallah atlatırsak, sonra vücut fonksiyonlarını düzeltmemiz gerekir. Bir senelik bir süreçtir bu."

BAŞBAKAN ERDOĞAN ARADI

Bu arada Başbakan Tayyip Erdoğan hastaneyi arayarak Tatlıses'in durumu hakkında bilgi aldı. Erdoğan "Tatlıses'le ilgili gereken herşey yapılsın" talimatı verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Tatlıses'in durumunun kritik olduğunu açıkladı.

OLAY YERİNDE İKİNCİ İNCELEME YAPILIYOR

İbrahim Tatlıses'in silahlı saldırıya uğradığı Maslak'daki Nurol Plaza önünde, olay yeri inceleme polisleri tekrar çalışma başlattı. Saat 09:00 sıralarında olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri, plaza çevresine tekrar emniyet şeridi çekti. Plaza dışında bulunan mağazaların reklam panoları ile duvarlarına isabet eden kurşunlara odaklanan polisler , bir banka şubesinin duvarında bulunan kurşun deliği ve çevresinde çalışma başlattı. Kovana ulaşmak için banka duvarını kesici alet ve çekiçlerle kıran polisler aldıkları numuneleri incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Polis ekiplerinin plaza ve çevresindeki inceleme çalışmaları sürüyor.