BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

İbadet mi israf yarışı mı?

5 yıldızlı otellerin Ramazan'a özel iftar menüleri iştah kabartıyor. Damak zevkini bilenler paraya kıyacak.

Abone ol Razaman ayı ile birlikte İstanbul'da 5 yıldızlı otelleri bir telaş aldı. Otellerin Ramazan pazarından pay kapma yarışı ve bu kesimden elen talepler çılgın bir tüketim yarışına sokuyor.

İftar menülerinin fiyatları 55 ile 165 YTL arasında değişiyor. AA muhabiri çeşitli otellerden aldığı bilgilerle iftar seçeneklerini derledi.


KUZU KOLU TANDIR

Tarihi Çırağan Sarayı'nda muhteşem Boğaz manzarasına sahip Tuğra Restaurant'da ramazan şöleni sıcak pideler, taze hurmalar, pastırma, sucuk, gravyer, imam bayıldı gibi birbirinden leziz iftariyeliklerle başlıyor. Gerdan, tavuk ve mercimek çorbası, ara sıcaklar, mekik ve paçanga böreği, mantı, yumurtalı et kavurma gibi tatların sunulduğu iftar menüsünde, ana yemek olarak kuzu incik, kuzu kolu tandır, levrek buğulama, tavuk budu şiş ya da tas kebap yer alıyor. Menüde, tatlı olarak aşureden zerdeye, güllaçtan baklavaya nefis seçenekler sunuluyor. Fasıl eşliğindeki iftar menüsünün fiyatı kişi başına 165 YTL.

SAKIZLI LEVREK BALIĞI

Laledan Restaurant ise fasıl müziği eşliğindeki açık büfede meyve şerbetleri, kompostolar, zeytinyağlı sebzeler, kısırdan kerevize çeşit çeşit salatalar, füme Çerkez peynirinden Kars peynirine peynir köşesi, pastırmadan salama, füme hindiden füme somona bu aya özel ramazan şarküteri büfesi, çorbalar, peynirli menemenden su böreğine, dolmadan sumaklı sote kuzu ciğerine ara sıcaklar, etli bamyalı güveç, islim kebabı, sakızlı levrek balığı ile güllaç çeşitlerinden cevizli kabak tatlısına, şekerpareden lokmaya gibi tatlı çeşitleri sunuluyor. Laledan Restaurantın menüsünün fiyatı 150 YTL.

FASIL EŞLİĞİNDE LEZZET ŞÖLENİ

İftar sofraları zenginliğinin yaşanabileceği özel mekanlardan biri de Polat Renaissance İstanbul Hotel. İftariyelikleri, eski İstanbul'un özgün lezzetleri, otelin özel menüleri, geleneksel tatlıları ve şerbetleri ile fasıl müziği eşliğinde sunan otelde, Daphne Restaurant&Grill'de açık büfe iftar kişi başı 75 YTL, Marmara Balık Lokantası'nda İftar menüsü 65 YTL, davet menüsü ise 65 ila 80 YTL arasında değişiyor.

SÜTTE MARİNE EDİLMİŞ KUZU ŞİŞ

Mövenpick Otel'deki Azzur Restaurantta ise iftariyelikler, çorbalar, ramazan pideleri, baklava böreği, zeytinyağlı çeşitleri, saray usulü pastırmalı tavuk rulosu, güllaca sarılmış iç pilavlı kuzu tandır, zırh ile çekilmiş kebap çeşitleri, kuzu şaşlık kebabı, sütte marine edilmiş kuzu şiş, tereyağlı mantı, keşkek gibi Türk damak tadını yansıtan pek çok yemek, güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması, kabak tatlısı gibi Türk ve Osmanlı tatlıları, kızılcık ve üzüm şerbeti eşliğinde sunuluyor. Fasıl müziğinin bulunduğu iftarın kişi başına maliyeti 95 YTL.

OSMANLI USULÜ TUTMAÇ

The Green Park Hotels Resorts bu yıl iftar sofralarını geleneksel Türk mutfağının en seçkin lezzetleriyle şenlendiriyor. The Green Park, Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Maşukiye'deki Resort Kartepe otellerinde, ramazanın manevi atmosferini yaşatmak için ''Osmanlı Mutfağı''nın zengin yemeklerini hazırlıyor.

Hurma, pastırma, sucuk, cevizli tulum peynir, dil peyniri, tereyağ, bal, reçel, Ezine peyniri, kornişon turşu, zeytinyağlı yaprak sarma, limon, domates, salatalık, biber söğüş, siyah zeytinden oluşan iftar tabağının yanında, Osmanlı usulü tutmaç çorba, saraylı soğan böreği, mevsim salata, zencefilli sosta marine edilmiş piliç but ızgara, portakallı fıstıklı irmik helvası, keçiboynuzu şerbeti, demirhindi şerbeti, kızılcık şerbeti, nar şerbeti seçenekleri sunuluyor.

CEYLAN INTERCONTİNENTAL'DA SEMAZEN GÖSTERİSİ

Ceylan InterContinental'da ise Boğaz manzarasına nazır Safran Restaurantta, Ramazan Ayı menüsü iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, kavurmalar, karışık ızgara çeşitleri, tavuk yemekleri, etli pazı dolması, kuzu tandır, çentik kebap, hünkarbeğendi, bonfile ve leziz tatlılar, meyve suları, sınırsız çay ve kahve, şerbet ve bozadan oluşuyor. Bu leziz yemeklerden tatmanın bedeli ise 80 YTL.

BILDIRCIN DOLMASI

The Brasserie de de her damak zevkine hitap menüsünde zengin iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, bıldırcın dolması, et ve tavuk yemekleri, leziz tatlılar, sınırsız çay ve kahve bulunuyor. Burada da fiyat kişi başına 55 YTL. Otelde ayrıca her Perşembe lobi katında semazen gösterisi düzenlenecek.