BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce için ahlaksız fısıltı kampanyası

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Pensilvanya'nın Gülerce'ye kurduğunu iddia ettiği kumpası yazdı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Hüseyin Gülerce'nin Pensilvanya tarafından sistematik biçimde linç ettirildiğini iddia etti.

17 Aralık sürecinden sonra cemaatle yolları ayrılan Hüseyin Gülerce'nin bomba itirafları konuşulmaya devam ediyor. Rasim Ozan Kütahyalı Fethullah Gülen'in ve cemaat çevrelerinin Gülerce'ye yönelik sert açıklamalarının perde arkasını araladı.

HALK TABANINDA GÜLERCE'NİN İTİBARI PENSİLVANYA'DAN ÇOK DAHA ÜST DÜZEYDE

Gülerce'ye köşesinden seslenen yazar, "Öte yandan, Gülerce'nin de operasyondan korkmaması ve mücadeleci gençlik günlerindeki kadar cesur olması gerekiyor. Eğer korkarak paralel kumpası kabullenirse bu sefer Gülerce millet nazarında biter. Bundan böyle Pensilvanya Gülerce'yi bitiremez. Bitirirse halk bitirir. Şu an halk tabanında Gülerce'nin itibarı Pensilvanya'dan çok daha üst düzeydedir." diye yazdı.

Sanılanın aksine Gülerce'nin cemaatin çekirdek kadrosunda yer almadığını medyanın yakıştırdığını belirten yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

AHLAKSIZ FISILTI KAMPANYASI

Pensilvanya için esas adamları hep gökdelen tepesinden "atla" dendiğinde atlayacak seviyede adanmış ruhları oldu. Bu darbe girişimini de onlarla yürüttü. Zaten Türkiye'yi hedef alan bu deli projeyi Pensilvanya'yı Mehdi olarak gören adanmış ruhlardan başkasına yaptıramazdınız.

"Gülerce ile temasta olduğumuz için ağustosta paralel bir istihbaratçı ekibi "Gülerce ROK'un kontrolündedir" başlığında ahlaksız bir fısıltı kampanyası başlattı. Böyle yalanlarla dolu bir yazı yazdırdılar. Tek hedefleri vardı: Gülerce'yi olabildiğince yalnızlaştırmak ve bir şekilde cemaat tabanından kopmasını ve kaybolmasını sağlamak. Gülerce sistemden kopmadan cemaat tabanını etkilemeyi sürdürmek istiyordu. Gülerce aleyhine Turfa müneccim diye bir yazı daha yazdırdılar. Ardından Mehtap TV'den kovdular. Pensilvanya da artık Gülerce'ye açık tavır koyuyordu. Gülerce isyan bayrağını çekmek yerine içeride kalmayı ve denge tutturmayı tercih etti. Gülerce'yi açıkça kovmak da Pensilvanya'nın işine gelmiyordu. Fakat en sonunda 31 Mart açıklamasından sonra Pensilvanya'dan da Gülerce aleyhine sert bir açıklama yayınlandı. Pensilvanya Gülerce'ye son uyarılarını yapıyordu. Hemen ardından da Pensilvanya medyasında Gülerce'nin ahiret inancını bile sorgulayan bir yazı çıktı. Ardından durum bugünkü doğrudan linç kampanyasına kadar geldi..."