BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik 'sığır' sözüne açıklık getirdi

Hüseyin Çelik'in "sığırların ağladığı görülmemiştir" sözlerine açıklık getirdi ve tepkilere yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER / ÖZEL İÇERİK -  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın ağlamasıyla ilgili canlı yayında yaptığı yoruma açıklık getirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir programda ağlamasıyla ilgili eleştirilere de tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, NTV'de katıldığı programda şöyle konuşmuştu:

“Mısır’da 17 yaşındaki Esma adice, göğsünden vurularak şehit edildi. Başbakan’ın katıldığı programda babasının Esma için yazdığı mektup okundu. Başbakan’ın böyle bir olay karşısında ağlaması son derece insanidir, son derece insancadır. Ağlamak insancadır, insanidir, insanlara mahsustur. Bugüne kadar sığırların ağladığı görülmemiştir. Hayvanlar gülmezler de ağlamazlar da. Bu, insani bir şeydir. Kılıçdaroğlu’nun tavrını kalpsizlik, duygusuzluk olarak değerlendiriyorum. Onları ayıplıyor, kınıyorum.”

TWİTTER'DAN O SÖZLERİ AÇIKLADI

Hüseyin Çelik'in "sığırların ağladığı görülmemiştir" sözleri sosyal medyada tepki çekmişti. Çelik o sözleri neden sarfettiğini bu sefer Twitter'dan yorumladı. "Başbakan buna neden ağlamadı" tepkilerine ise "çetele tutup size sunmak zorunda mıyız" diye yanıt verdi.

İşte Çelik'in kişisel hesabından yaptığı o yorum:

AĞLAMAK İNSANCADIR

Dün NTV'de dedim ki: "Ağlamak, insanîdir, insancadır ve insana mahsustur. Sığırların ağladığı görülmemiştir."

Ağlamak, acziyetten de kaynaklanabilir ama şefkat, merhamet ve diğergamlıktan da kaynaklanabilir.

"Erkekler ağlamaz."diye bir şey yoktur. Erkek, kalp sahibi, şefkat ve merhamet sahibi ise elbette ağlar.

KİME VE NİYE AĞLADIĞININ ÇETELESİNİ Mİ TUTACAĞIZ

Sn.Başbakan,şuna buna niye ağlamadı? diyen zatlara söylüyorum. Sn.Başbakan, kime ve neye ağladığının çetelesini tutup size sunmak zorunda mı?

AĞLAMAYANLAR AĞLATIR

Tarih boyunca, ağlayamayanlar ağlatmışlardır. Eğer bir lider, hem ağlamayı hem gülmeyi bilirse,ancak o zaman halkının yüzünü güldürebilir.

VATANDAŞ ROBOT GİBİ LİDER İSTEMİYOR

Merhum Necip Fazıl,"ağlayabilseydiniz anlayabilirsiniz."diyor. Vatandaş, Sfenks gibi, robot gibi lider istemiyor.Kendisi gibi insan istiyor.

ekran-resmi-2013-08-28,-11.31.12-am.png