BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.408,67
HABER /  DÜNYA

Yıkımlarda 3 gözaltı

Ataşehir’de oturma izni bulunmayan gecekonduların yıkımı sırasında vatandaşlar ile çevik kuvvet arasında çıkan gerginlik devam ediyor. Polis...

Abone ol

Ataşehir’de oturma izni bulunmayan gecekonduların yıkımı sırasında vatandaşlar ile çevik kuvvet arasında çıkan gerginlik devam ediyor. Polis zaman zaman taşkınlık çıkaran vatandaşlara tazyikli su ile müdahale ederken, olaylar sırasında 3 kişi ise gözaltına alındı.
Ataşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, oturma izni bulunmayan gecekonduların yıkımı için sabahın erken saatlerinde Emekevler Mahallesi’ne gelmişti. Vatandaşlar ile çevik kuvvet ekipleri arasında yıkım gerginliği devam ederken, zaman zaman ise arbede yaşandı. Bu esnada iş makinesinin önüne oturan yaşlı bir vatandaşın, kendisini uyaran polisin bacağına yumruk attığı gözlendi. Zaman zaman taşkınlık çıkaran vatandaşlara tazyikli su ile müdahale edilirken, olaylar sırasında 3 kişi ise gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Öte yandan ekipler cami olarak kullanılan binayı yıkmaya kalkınca, vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine binanın yıkımı durduruldu. Boşaltılan evlerin iş makineleri tarafından yıkılması devam ediyor.
(İHA)