BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Cizre’de olaylı gece<br/>Şırnak’ın Cizre ilçesinde gündüz saatlerinde başlayan...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Cizre’de olaylı gece
Şırnak’ın Cizre ilçesinde gündüz saatlerinde başlayan izinsiz gösteriler gece boyuncu sürdü. Emniyet güçleri tüm uyarılara rağmen dağılmayan eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
23 Nisan’daki izinsiz gösteriler sırasında polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan Sinan Saltıkalp’ın dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesini bahane ederek toplanan grup, ortalığını savaş alanına çevirdi. Yüzleri maskeli grup, polis ekiplerine taş, molotof kokteyli, havai fişekle saldırdı. Polis ekipleri grubu biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Protestocular tüm uyarılara rağmen dağılmayınca havaya ateş açıldı. Eylemcilerin attığı bir motolof kokteyli lokantanın yanmasına neden oldu. Lokantada maddi hasar oluşurken, protestocular bir süre sonra dağıldı.


Kayseride göçük paniği
Kayseri’de, bir binanın zemin katında meydana gelen göçük paniğe neden oldu.
48 dairenin bulunduğu apartmanının zemin katı kısmen göçtü. Olay yerine gelen polis ekipleri binada bulunanları tahliye etti. Binanın önünde bekleyen vatandaşlar panik içerisinde olan biteni izledi. Yetkililerin yaptığı incelemenin ardından bina sakinleri rahatlıkla evlerine döndü.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne veda etti
UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu rövanşında Fenerbahçe, İstanbul’da 3-0 yenildiği Arsenal’e deplasmanda da 2-0 yenildi. Sarı-lacivertliler bu skorla Şampiyonlar Ligi’ne veda ederken, CAS’tan olumsuz bir karar çıkmaması durumunda yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.
Emirates Stadyumu’ndaki karşılaşmanın ilk yarısını Ramsey’in golüyle 1-0 önde kapatan Arsenal, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. 72. dakikada yine sahneye çıkan Ramsey, şık bir golle skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Arsenal ise Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kaldı.
(İHA)