BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Hurda aracı getir yenisini götür!

Nihat Ergün, hurda araçların trafikten çekilmesini sağlayana, yeni araç için teşvik verileceğini söyledi.

Abone ol

İNTERNET HABER-Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlarla ilgili sık sık gündeme gelen tartışmalara son noktayı koydu. Ergün, “bu araçlara ne yapılması planlanıyor?” sorusuna "2014'ün ortalarında hurda araçların trafikten çekilmesini sağlayana, ülkemizde üretilen araçlardan aldıkları takdirde daha fazla teşvik vermeyi planlıyoruz" cevabını verdi.    

Konya'da çeşitli programlara katılan Bakan Nihat Ergün, AK Parti Konya İl Teşkilatı'nda İl Başkanı Ahmet Sorgun, Milletvekili Gülay Samancı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hurda araçların verilerek yeni araçların alınması konusunu hakkında açıklama yapan Ergün,  "Hurda araçların 2014 içerisinde trafikten çekilmesi ve yenileriyle değiştirilmesinin teşvik edilmesi üzerinde çalışacağız. Hatta  Türkiye'de üretilen araçlarla değiştirilmesi durumunda daha fazla teşvik verilmesi konusunu 2014 yılının ortalarında devreye alma imkanımız olacaktır. Çalışmalar o istikamette gidiyor" dedi.  

“ODTÜ’de marjinal grupların reklamını yapmaya gerek yok”

Ergün, ODTÜ'te bir grup öğrencinin başörtülü öğrencilere yönelik yaptıkları ile ilgili soruyu, "Marjinal grupların çok da reklamını yapacak şekilde büyütmeye gerek yok. Üniversitelerimizde büyük oranda bu konu çözülmüştür ve sorun yaşanmayacaktır. Yaşandığı dönemde yüzümüzü kızartmıştır.” şeklinde cevapladı. Geçmişte bazı hukuki yaptırımlar olmadığı için problemler yaşandığını kaydeden Ergün, “Şimdi herhangi bir durumda güvenlik güçleri, adli ve idari birimler gerekeni yapar. Öğrencilerin büyük çaplı bir problemi yok, küçük marjinal gruplar var. 30 kişinin sesi çok çıkıyor diye o üniversite onlarla adlandırılamaz, buna kimse izin vermez. Biz de hiçbir üniversiteyi öyle değerlendirmiyoruz. Öğrencilerin yüzde 99'u da birbirleriyle barışık durumdalar" diye konuştu. Bakan Ergün, belediye başkanlığına aday olmayacağını da açıkladı.