BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hızlı yemek yapmanın püf noktaları

Küçük ipuçları ile daha kısa sürede sağlıklı yemekler pişirebileceğiniz açıklanıyor. İşte püf noktaları...

Abone ol

Aileniz, kariyeriniz ve günlük koşuşturma arasında her dakika çok değerlidir. Bu süre içinde sağlıklı bir yemek pişirmek için zamanınız çok fazla olmayabilir. Peki bu durumda hep hazır yemek mi alacak ya da dışarıda mı yiyeceksiniz?

Küçük ipuçları ile daha kısa sürede sağlıklı yemekler pişirebileceğiniz açıklanıyor. İşte sağlıklı yemek pişirmenin hızlı yolları:

1.Öncelikle tarifini bildiğiniz yemekleri pişirin. Yemek tarifine bakmak için durmazsanız, daha hızlı hazırlayıp pişirirsiniz. Daha fazla zamanınız olduğu bir gün yeni tariflerinizi deneyebilirsiniz.

2. Pişirmeden önce etin buzlarının erimesini bekleyin. Pişirme süresini en aza indirmeniz için etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Etinizi ısıtmak için mikrodalgaya koyabilirsiniz. Ancak etinizi saatlerce tezgâhın üzerinde bırakmak sağlığa zararlıdır.

3.Sebzeleriniz pişerken rengi değiştikten sonra tuz ekleyin. Çünkü daha önce tuz eklemek pişme sürecini yavaşlatır.

4. Satın aldıktan hemen sonra sebzelerinizi pişirin. Dolapta ne kadar çok bekletirseniz, pişme süresi de o kadar uzar.

5. Sebzelerinizi dolaba kaldırmadan önce kullanıma hazırlayın. Marketten ya da pazardan gelir gelmez sebzelerini yıkamak daha hızlı sağlıklı yemek hazırlamaya çalıştığınızda büyük bir zaman tasarrufu sağlar. Daha fazla zaman kazanmak için sebzelerinizi küçük küçük kesebilirsiniz.

6. Sebzelerinizi ve patateslerinizi daha küçük parçalar halinde kesin. Küçük olduğu için kaynattığınızda ya da sote ettiğinizde daha çabuk pişecekler.

7. Marketten aldığınız hazır çorbalardan pişirmek ev yapımı çorbanın yerini tutmasa da zaman kazanmanızı sağlar.

8. Yemeklerinizi mikrodalga fırında pişirin. Sağlıklı gıdalar bazen mikrodalgada çok daha hızlı pişebiliyor.

9. bir gün önceden kalan yemeklerinizi de değerlendirin. İsterseniz aynı yemeği tekrar yiyin ya da bunun yanına bir ekleme yaparak günü kurtarın.